Növelték utasszámukat Európa vezető légitársaságai júliusban

Európa legnagyobb hagyományos légitársaságai növelték utasszámukat júliusban az előző év hetedik hónapjához képest – derül ki a cégek honlapján közölt statisztikákból.

A legnagyobb mértékben az International Airlines Grouphoz (IAG) tartozó British Airways és Iberia növelte forgalmát: 12,6 százalékkal 8,8 millióra bővült az utasok száma, a járatok átlagos töltöttsége pedig 3,1 százalékponttal 85,7 százalékra javult. Az Iberia 17,8, a British Airways 4,7 százalékkal növelte az értékesített utaskilométereket.

A német Lufthansa-csoport (Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines) 10,9 millió utast szállított júliusban, ez 4,6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, a töltöttségi mutató 2,3 százalékponttal 86,9 százalékra nőtt.
A francia-holland Air France-KLM 7,5 millió utast szállított júliusban, ez 1,3 százalékkal haladja meg a tavaly júliusi adatot, a járatok kihasználtsága viszont a legmagasabb volt: 89 százalék, amely 1,2 százalékpontos javulás.

Ám nem csak a hagyományos, a diszkont fuvarozók is sikeres hónapot könyvelhettek el. A legnagyobb mértékben, 11 százalékkal az ír Ryanair növelte forgalmát, a tavaly júliusi 9,1 millió után 11 százalékkal 10,1 millióra növelte utasaik számát, a járatok töltöttsége pedig 4 százalékponttal 95 százalékra javult. A társaság történetében ez volt az első hónap, amikor átlépte a 10 milliós utasszámot és töltöttségi mutatója sem volt soha ilyen magas.

Az angol easyJet az év hetedik hónapjában 7 millió utast szállított, szemben a tavaly júliusi 6,4 millióval, ez 9,4 százalékos javulásnak felel meg. A cég Airbusainak átlagos töltöttsége 1,2 százalékponttal 94,3 százalékra javult.

A Norwegian Air Shuttle szintén rekordméretű utasforgalomról számolt be: 2,7 millióan repültek a cég járatain júliusban, ez 8 százalékkal magasabb a 2014 júliusi szinthez képest. A norvég diszkont társaságnak is sikerült a kihasználtságot javítani, a vállalat piros-fehér Boeingjei átlagosan 93,8 százalékos töltöttséggel üzemeltek.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.