Nagyobb gépet küld Budapestre az Emirates

Az Emirates Airline Dubaj-Budapest járatának foglaltsági szintje elérte a 80%-ot, és a légitársaság termékei és szolgáltatásai iránt folyamatosan nő a kereslet, így az útvonalon eddig közlekedő Airbus A330-200-as gépeit Boeing B777-300-asokra cseréli.

Az első Emirates 777-es gép 2015. december 1-jén landol a budapesti reptéren.

A Boeing 777-es repülőgép a First és Business Class utasokat teljesen vízszintesre állítható luxusülésekkel, az Economy Class utasait pedig még tágasabb utastérrel várja. A Budapestről utazók kényelméről továbbá magyar légiutas-kísérőkkel is rendelkező, többnyelvű csapat gondoskodik a fedélzeten, ahol világszínvonalú szolgáltatások, így gourmet fogások és a 750 csatornával rendelkező, díjnyertes ice fedélzeti szórakoztató rendszer teszik élménnyé a repülést.

Az Emirates nagyvonalú poggyász-szabályozása a First Class utasainak 50 kg, a Business Class-en utazóknak 40 kg, az Economy Class-t választóknak pedig 30 kg csomag feladását teszi lehetővé díjmentesen.

Az Emirates nyereséggel zárta a 2014-2015-ös pénzügyi évet is, árbevétele 7,5%-os növekedés mellett 21,3 milliárd euróra nőtt, üzemi eredményét pedig kimagasló, 38,3%-os emelkedéssel 1,4 milliárd euróval zárta. Ebben szerepet kapott az újonnan indított járatok sikere is, köztük a 2014 októberében elindított Dubaj-Budapest útvonalé. Az Emirates a magyar fővárost Dubajjal összekötő járatán eddig több mint 55 ezer utast szállított, és április végéig a járatok foglaltsági szintje elérte a 80%-ot.

Az új típus bevezetésével megnő a cargo kapacitás is. Az Emirates SkyCargo már több mint 1500 tonna árut szállított, a 777-es bevezetésével pedig a teheráru kapacitás csaknem a duplájára nő.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.