Münchenben központosítja repülési képzését a Lufthansa-csoport

Müncheni központtal egy vállalatba egyesíti a Lufthansa-csoport a jelenleg több cég által végzett pilóta- és fedélzeti személyzet képzését – erről döntött a Deutsche Lufthansa AG igazgatótanácsa.

A vállalat második legnagyobb központjában létesülő Lufthansa Aviation Training GmbH központi menedzsmentként irányítja a mindeddig egymástól teljesen független Lufthansa Flight Training és Swiss Aviation Training cégeket.

Az év végéig felálló új cég, a Lufthansa Aviation Training a képzések menedzsmentje mellett a vállalati stratégiáért és a kereskedelmi tevékenységért is felel majd. Az új felállással a rendkívül intenzív versenyt mutató piacon a Lufthansa szeretné jobban kihasználni a két vállalat közötti szinergiákat, rugalmasabban kíván reagálni az ügyfelek igényeire és az egységes piaci fellépéssel hosszú távon szeretné növelni jelenlétét a pilóta- és utaskísérő képzésben is.

Az új cég a Lufthansa Commercial Holding GmbH 100%-os tulajdonában áll majd és a mintegy 200 légitársaságból álló ügyfélportfólió, illetve 12 tréninghelyszín révén a világ egyik vezető pilóta- és személyzetképzője lesz. A Lufthansa-csoport saját légitársaságai a jelenlegi helyszíneken folytatják majd a képzést.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.