Múltidéző piactér

Június 18-19-án kétnapos családi fesztivált szervez a Népligetben Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). Mindkét nap változatos és izgalmas programokat kínálva szeretnénk karneváli hangulatot varázsolni Budapest legnagyobb közparkjába.

Június 18-19-án kétnapos családi fesztivált szervez a Népligetben Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). Mindkét nap változatos és izgalmas programokat kínálva szeretnénk karneváli hangulatot varázsolni Budapest legnagyobb közparkjába.A család minden tagjának felejthetetlen élményeket nyújtva felelevenítjük a magyar történelem hat különböző korszakát: honfoglalás, középkor, reneszánsz, török hódoltság, reformkor és retro. Külön megtiszteltetés, hogy Mátyás király személyesen is részt vesz majd a vásári forgatagban.

A karneválra látogatók megismerkedhetnek a hat történelmi kor kézműves mesterségeivel, sőt ki is próbálhatják azokat. Készíthetnek például nyilat, tarsolyt, meríthetnek papírt, önthetnek gyertyát, fonhatnak kosarat, de elsajátíthatják az agyagozás, a fafaragás, a csuhékészítés vagy akár a pénzverés fortélyait is.

A kétnapos rendezvény gasztronómiai kínálata – sültek, sajtok, édességek- szintén a bemutatni kívánt korokat idézi, a látogatók szó szerint belekóstolhatnak a történelembe!

A hagyományőrző eseményen egész nap tartalmas, vásári forgatagot idéző programok várják az érdeklődőket a kicsiktől az idősebbekig: solymászbemutató, állatsimogató, táncház, huszárbemutató, körhinta, Fekete Sereg felvonulás, hastánc, honfoglalás kori lovasbemutató. Az érdeklődők ügyességi játékokban is kipróbálhatják magukat, például kiderülhet, hogy ki mennyire ügyes jurtaállításban, patkódobásban, boros kupa tekében, abroncshajításban vagy akár várostromban.

A rendezvény kiállítósátrában ipar- és kereskedelemtörténeti kiállítás eleveníti fel a múltat: századfordulós kávéház, szatócsbolt, szikvízüzem és borbélyüzlet várja a látogatókat, valamint korabeli filmhíradók és reklámok is színesítik majd az élményeket.

Szombaton és vasárnap is, napi két alkalommal indítunk egyórás népligeti sétát, melynek során idegenvezetők mutatják be a Népliget történetét és emlékműveit.

A karneváli hangulatból természetesen a zene sem hiányozhat! A talp alá valóról szombat este a Silver Boys nevű zenekar gondoskodik, míg vasárnap este beat disco vár minden érdeklődőt.

Várjuk Önt is június 18-19-én a Népligetben, a Múltidéző Piactéren! A rendezvény az érdeklődők számára ingyenes.

A részletes programról a www.nepliget.eu honlapon tájékozódhat.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.