Michelin-csillagos séf menüi az Air France-nál

Február elsejétől az Air France Párizsból induló hosszútávú járatainak business osztályán Michel Roth Michelin-csillagos séf menüsorát kóstolhatják az utasok.

Az ételeket január 14-én, a montreali járat fedélzetén véleményeztették az utasokkal, akiket a séf és két további szakácsa faggatott benyomásaikról. Az Air France segítségükkel a francia gasztronómia nagyköveteként kívánja népszerűsíteni az ország ízeit és vendégszeretetét. A séf által összeállított hat étel egyike kéthetente megújul a gyakori utazók kedvéért, a menüsor 8 hónapig kóstolható.

Michel Roth, aki jelenleg a párizsi Ritz konyhafőnöke, nem csupán két Michelin-csillaggal büszkélkedhet, 1991-ben ő nyerte a Bocuse D’Or-t, a szakácsok legrangosabb nemzetközi megmérettetését. Konyhája az eredetiség, egyszerűség mellett a helyi termékekre fókuszál, ezt a hitvallását a földi kiszolgáló Servair Chefekkel is megosztotta a számukra tartott tréning során. Nem ez az első alkalom, hogy a légitársaság sztárséfekkel szövetkezzen, korábban Joël Robuchon és Guy Martin is besegítettek a fedélzeti menübe.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.