Megújult a MÁV honlapja

Új, központi honlapon érhető el a MÁV és főbb leányvállalatai. Az új internetes felületek az ingyenes állomási és vonatos wifi használatával is igénybe vehetők.

Egységes arculatot kaptak a MÁV-csoporthoz tartozó leányvállalatok eddig különálló és eltérő stílusú internetes oldalai, a korábbi elérhetőségek – így a mav-start.hu is – már az új webfelületre vezetnek. A www.mavcsoport.hu internetes címen elérhető közös honlap jobban átlátható, az utasok számára legfontosabb információk ugyanis mindjárt a kezdőoldalon olvashatók. Itt jelennek meg a menetrendkeresőn kívül a MÁVINFORM aktuális hírei, a vasúttársaság kedvezményes utazási ajánlatai és közleményei is.

Az új honlap technikai megoldásai közül említésre méltó, hogy az oldal a reagáló web dizájnnak köszönhetően minden képernyőfelbontáshoz alkalmazkodik, legyen az laptop, okostelefon vagy táblagép. A weblap kezelhetőségét segíti az ikonok egységes kinézete, illetve a könnyen átlátható menürendszer. Az infokommunikációs akadálymentesítés keretében a vasúttársaság igyekszik úgy közzétenni az információkat, hogy bármely felhasználói réteg nehézség nélkül elérje azokat. A fejlesztők emellett a felhasználói és a tartalomszerkesztői felületre is különböző kényelmi funkciókat építettek be. Az új portál egyrészt az utazóközönséget segíti, másrészt a MÁV-csoport üzleti partnereinek is minőségi szolgáltatást nyújt. A honlap nemzetközi összehasonlításban is versenyképes.

A MÁV-csoport folyamatosan törekszik a weboldal további fejlesztésére, újabb funkciók beépítésére, és az idegen nyelvű verzió bővítésére.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.