Megújul az Air France-KLM törzsutas programja

Hatalmas átalakításon megy majd keresztül jövőre a Flying Blue törzsutas program: az eddig távolság-alapon működő rendszer a jövő évtől a bevételeken fog alapulni.

Az új rendszerben minden elköltött euroért az Ivory, Silver, Gold és Platinum tag 4, 6, 7 és 8 mérföldet kap. A mérföldek száma jövő évtől már nem függ össze az indulási és érkezési pont közötti távolsággal az Air France, KLM, HOP! vagy Joon utakon. Ráadásként az utasok az extra szolgáltatások vásárlásával is gyűjthetik a mérföldeket – ilyen például az A la Carte Menü vásárlása a fedélzeten, extra poggyász díj, vagy az Economy Comfort ülés választása a KLM járatokon.

A törzsutasok 2018. március 31-i „Award Miles ” egyenlege változatlan marad 2018 április elsején.

A mérföldek felhasználásakor az Award jegyek sokkal több osztályon lesznek foglalhatóak, nagyobb választási lehetőséget biztosítva a tagoknak. A jegyhez szükséges mérföldek számát az indulási helyszín, a desztináció és a járat dátuma határozza meg. Ezen felül, az új Miles & Cash opció lehetővé teszi a törzsutas program tagjainak, hogy az Award jegyek 25%-át készpénzzel fizessék. Ezen új változások jövő év júniusában lépnek érvénybe.

A szintek közötti átlépés érdekében a Flying Blue bevezeti az Experience Points (XP) számitási módszert, amely meghatározza a tagsági szintet. A státusz többé nem függ a „Level Miles” vagy a „Qualifiying flights”számától. Az XP számok határozzák meg, hogy az utasok milyen szintű törzsutas kártyával rendelkeznek és milyen szolgáltatásokat élvezhetnek. Az XP-t a járat típusa (belföldi, közép-távú vagy hosszú távú) és a választott kabin alapján számolja a rendszer.

A Flying Blue az első légi törzsutas program, amely ebben a rendszerben működik. A „Level Miles“ és a „Qualifying flights” egyenlegek 2018 március 31-én konvertálódnak át XP-be.

A kvalifikációs időszak minden Flying Blue tagnak 12 hónap, ez idő alatt szükséges megszerezni a kívánt XP számot, vagy megtartani a már megszerzett pontokat. Szintugrásnál az új szint aktiválódásakor újraindul a 12 hónap. A Silver, Gold és Platinum tagoknak minden megszerzett XP, amit a küszöb átlépés után szereztek, továbbvihető a következő 12 hónapos periódusra.

Az új programról bővebben az explorefurther.flyingblue.com oldalon olvashatunk.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.