Megújul a Swiss

A Swiss több milliárd svájci frankot fektet új gépekbe, további úti célokba és egyéb termékfejlesztésre a következő években.

A Next Generation Airline of Switzerland című stratégia szerint a zürichi reptérről 22 további európai célállomás válik elérhetővé a jövő nyári menetrendben, és elindul a Genf-Lugano összeköttetés, heti 16 járattal. A Swiss így a jelenlegi hub-koncepcióját point-to-point útvonalakkal egészíti ki. Az új célállomások közül 16 (többek közt Nápoly, Bari, Porto, Helsinki vagy éppen Ljubljana) egész évben elérhető lesz, de hat nyári desztináció (Palermo, Brindisi, Málta, Szaloniki, Izmir és Santiago de Compostela) csak a szezonban üzemel.

November végén elkezdik a fedélzet megújítását az európai Airbus flottán és svájci termékekkel, valamint attraktív csomagolással frissül fel a turistaosztály menükínálata. Az A320-as és A321-es gépeken növelik az ülések számát (12 és 19 hellyel), ennek érdekében új, a korábbinál nagyobb lábhelyet biztosító székeket szereznek be. Az új kabindizájn pedig összhangban áll majd a jelenlegi lounge-ok színvilágával.

A rövid- és középtávú flottában a jelenlegi Avro RJ100-as gépeket Bombardier CS100-asokkal cserélik le, a jövő évtől kezdődően. Az Airbus flotta új A321ceo-val egészül ki, 2019 és 2022 között pedig 10 új A320 neo és öt A321neo váltja a széria korábbi géptípusait. A hosszú távú flottába hat Boeing 777-300ER érkezik 2016-tól folyamatosan. A Swiss összességében 5 milliárd frankot költ az új gépekre.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.