Megnyílt az új terminál Münchenben

Igazán látványosra sikerült a Müncheni repülőtér új szatellit-termináljának megnyitása: az új létesítmény központi piactere felett 20 méteres magasságban egy csapat légtornász tartott lélegzetelállító produkciót. A szédítő látványt 1900 németországi és külföldi vendég kísérte figyelemmel.

„A világ legfejlettebb terminálépületei közé tartozó szatellit a jövő igényeire szabott infrastruktúrafejlesztési beruházás. Éves utaskapacitása egy közepes méretű német repülőtér teljes forgalmának felel meg. München ismét új mércét állít az iparág számára. Az új létesítmény óriási előrelépés Bajorország mobilitása és versenyképessége szempontjából, amiért számos térség fog majd irigyelni minket Németországban és Európa-szerte” – jelentette ki Markus Söder, bajor pénzügyminiszter, a repülőtér felügyelőbizottságának elnöke.

A Müncheni repülőtér vezérigazgatója, Michael Kerkloh elmondása szerint a szatellit kiemelt szerepet játszik a repülőtér sikeres továbbfejlesztésében.  „A szatellit nem csupán szinten tartja, hanem még magasabbra emeli a tőlünk megszokott és méltán elismert szolgáltatásminőséget és reptéri élményt. Ezt a célt szolgálják a kényelmes váróterek, a hangulatos éttermeknek otthont adó, barátságos piacterek és a 27 utashíd, amely révén az utasok a legtöbb esetben busztranszfer nélkül szállhatnak be a repülőgépbe.”

A Lufthansa vezérigazgatója, Carsten Spohr, a megnövelt kapacitás minőségre gyakorolt hatásáról beszélt: „A 2-es terminált bővítő új szatellit-épület még kedvezőbb és vonzóbb választássá teszi a Lufthansa Csoport Münchenben állomásozó légitársaságait a világ különböző tájairól érkező utasok számára. A fedélzetre fel- és onnan lejutást segítő utashidak számának megduplázásával, a több mint 4000 négyzetméter alapterületű öt új váróval, és a korszerű kapukkal még nagyobb kényelemben és színvonalasabb kiszolgálásban részesítjük az ötcsillagos csomópont utasait.”.

Norbert Barthle, a Német Szövetségi Közlekedési Minisztérium államtitkára a müncheni csomópont országos szintű fontosságát hangsúlyozta: „A szatellit-épület mai megnyitása a Müncheni repülőtér sikertörténetének következő epizódja, hiszen újabb kiszolgáló létesítményt biztosít évi 11 millió utas számára, és megerősíti München pozícióját a világ legnagyobb és legbarátságosabb légi csomópontjai között. Ám a Müncheni repülőtérnek a jövőben is tovább kell fejlődnie. A bővítés következő lépése a harmadik kifutópálya megépítése, amihez már az építési engedélyt is megszerezték. Ez a beruházás országos jelentőségű közlekedési infrastruktúra-fejlesztési projekt keretében fog megvalósulni.”

München polgármestere, Dieter Reiter elmondása szerint az új szatellit megnyitása, „újabb mérföldkő Németország második legnagyobb repülőterének sikertörténetében. A fejlesztés előnyeit a befektetők és az üzemeltetők mellett mindenekelőtt az utasok fogják élvezni.”

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.