Megérkezett a Qatar első A380-asa

Az ötcsillagos Qatar Airways Hamburgban, az Airbus gyárban ünnepelte a várva várt A380-as gépek első elkészült darabját. A légitársaság összesen tízet rendelt a superjumbo-ból, ebből idén év végéig négy érkezik meg.

A légitársaság alapos tervezéssel készíttette el gépeit, amelyek teljesen egyedi, a közel-keleti fuvarozóra jellemző dizájnelemekkel és szolgáltatásokkal készültek el. Mi több, a vadonatú dohai Hamad Nemzetközi Repülőtér (amely immár a Qatar Airways első számú hubja) tervezésénél is már figyelembe vették az óriásgépek igényeit, öt beszállókapun keresztül tudják zökkenőmentesen ki- és beszállítani az utasokat.

Az új gép a Doha-London útvonalon teljesít szolgálatot októbertől, majd hamarosan a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre is elindulnak a gépek.

Az 517 férőhelyes, kétszintes gép három osztályt kínál: a first classon 8. a business-en 48, a turistán 461 ülést alakítottak ki. A luxuselemeket felvonultató első osztályú székek közti távolság 90 inch (228 cm) és teljesen vízszintes ággyá alakíthatóak, csakúgy, mint a business ülései, ám közöttük „csak” 52 inch (132 cm) a hely. Ám a turistaosztályon utazók sem szűkölködnek: a géptípus legtágasabb, 32 inches (81,3 cm) széktávolságán utazhatnak, tíz székes sorokban.

A fedélzeti szórakozásról a Top Series Avant rendszere gondoskodik, nyitott androidos platformmal, és érintőképernyőkkel.

A Qatar Airways jelenleg Airbusokból álló vegyes flottát üzemeltet, idén év végén elsőként érkezik meg hozzá az A350 XWB modellje.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.