LOT: Tokió és Szöul

Január 13-án debütál a LOT legújabb hosszú távú járata Tokió-Narita felé, ezt majd szeptemberben Szöul követi. A japán útvonal a magyar utazóközönségnek is jó hír, hiszen mind időben, mind árban kiváló megoldást nyújt.

A LOT tengerentúli menetrendjében eddig szereplő New York, Chicago, Toronto, Peking mellé csatlakozik a két ázsiai város, ahova Boeing 787 Dreamlinerek közlekednek. A modern gépek számos kényelmi funkció mellett három osztályt kínálnak, a businessen 18, a premium economyn 21, a turistán 230 üléssel, a Japánba közlekedő járatokon a távol-keleti piac igényeire szabott szolgáltatásokkal, többek közt japán stewardesekkel és check-in pultosokkal, valamint szórakoztató rendszerrel.

A tokiói járat a magyar piacnak is jó hír, hiszen segítségével a LOT nyújtja a leggyorsabb menetidőt, átszállással együtt 12 és fél órát (visszafele 13 órát) a két város között, ráadásul igen kedvező árakon. A gyors átszállás a varsói repülőtérnek köszönhető, amely hatékony elrendezésének köszönhetően mindössze 30 perces transzferidővel fogad átszálló utasokat (akik egyébként a LOT utazóközönségének csaknem felét adják).

Varsóba egyébként jelenleg szezontól függően heti 24-28 járat közlekedik Budapestről, hetente 3500 ülés kínálva, az útvonalon évente 120-130 ezren utaznak. A lengyel főváros hub-szerepének erősítése is a LOT céljai között szerepel, ezért 11 új európai várossal bővül a kínálat, ezek között „visszatérő” célállomások is szerepelnek. Mindemellett a LOT hét lengyel városba is menetrend szerint közlekedik, és számos további belföldi célpontra buszos eljutást biztosít.

A légitársaság nemrég vezette be Economy Simple tarifáját a legegyszerűbb szolgáltatásokat kereső, kézipoggyásszal utazók számára, ez a jegytípus nagyjából 25 százalékos megtakarítást jelent az economy kategóriához képest.

A lengyel légitársaság ambíciózus terveket sző: ötéves programjának végén duplájára szeretné növelni flottáját és 40 százalékkal az elérhető célállomások körét, természetesen dinamikusan bővülő utasszám mellett. Ennek érdekében már most új desztinációkra indulnak gépei.

És idén ugyan az átszervezések miatt négy és fél millióra csökkent a LOT utasszáma, jövőre azonban a cég vezetői ötmilliót várnak, és ezt tovább kívánják növelni. Az új gépek beszerzéséről jövő évben születik döntés, de a korábban megrendelt hat Dreamlinert folyamatosan szállítja le nekik a gyártó.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.