Lehet majd netezni a repülőgépeken

A Deutsche Telekom bejelentette, hogy használatra kész a European Aviation Network nevű hálózat, ami azt jelenti, hogy a mobilokat nemcsak, hogy nem kell majd kikapcsolni a repülőn, de az alkalmazásokat és netes funkciókat is lehet használni.

A European Aviation Network (EAN) az első, integrált, műholdas és LTE-hálózat Európában. Norvégiától Görögországig és Portugáliától Romániáig, 30 országban összesen 300 bázisállomást alakítottak ki nagyjából 18 hónap alatt.

Az EAN műhold, melyet az Inmarsat állított pályára tavaly nyáron, 2017 szeptembere óta már teljes funkcionalitással működik. Ez a 10 000 méteres utazási magasságon is széles körben elérhetővé teszi a szélessávú internethasználatot. Ahhoz, hogy egy repülőgép EAN-képes legyen, két kis antennát kell rászerelni. Az egyik a földi állomásokkal, a másik pedig a műholdakkal tartja a kapcsolatot.

 

Tízezer méter magasan is elérhető lesz a szélessávú internet

Fotó: pixabay.com

 

Magyarországon öt újonnan felépített, speciális LTE-állomás csatlakozik az európai EAN-hálózathoz, mégpedig Sármellék, Tamási, Domonyvölgy, Dombrád és Vésztő Telekom-telephelyein.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.