Lebontották a SkyCourt előtti épületet

Befejeződött annak az ideiglenes poggyászosztályozó épületnek a bontása, amit a SkyCourt építkezés kezdete előtt emelt a Budapest Airport a repülőtér betonján.

A repülőtér forgalmi előterén évek óta álló és a SkyCourt hatalmas üveghomlokzatán át a kilátást akadályozó szürke csarnokot 2009-ben azért emelték, hogy az építkezés idején helyet adjon az ideiglenes poggyászosztályozó gépsoroknak. A bontást és az áthelyezést követően az utasoknak hamarosan sokkal szebb rálátásuk lesz a repülőtéri forgalmi előtér életére, mint eddig valaha.

Már csak a helye látszik annak a szürke könnyűszerkezetes csarnoknak, ami a SkyCourt megnyitása óta csorbította a zavartalan kilátást a budapesti repülőtér forgalmi előterére az új terminálépületből. A SkyCourt éppen azért kapott mintegy 20 méter magas üveghomlokzatot, hogy a repülőtér pezsgő életének lenyűgöző látványát tárja az utasok elé, amíg a járatra várnak. A Budapest Airport még tavaly nyáron kérte meg bontási engedélyt az épületre, amit ezúttal jóval távolabb, az egyszerűsített, gyalogos beszállókapukat kiegészítve állítanak fel újra a repülőtéren.

Ezzel nem lesz tovább szükség az ideiglenes sátrakra sem az előtéren. Az építési költségeket annak révén is csökkentette a Budapest Airport, hogy egy már meglévő csarnok elemeit tudta „újrahasznosítani”. A könnyűszerkezetes épület a 2A előterének szélén segíti majd a gyalogos beszállítást az ezt igénybevevő légitársaságok számára. Ennek a beszállítási formának köszönhetően a tavalyi évben a Budapest Airportnak sikerült 50 %-kal csökkentenie a repülőtéri kapacitások számlájára írható késéseket, emiatt pedig tovább nőtt a járatok pontossága a budapesti repülőtéren.

Az ideiglenes poggyászosztályozó csarnok elbontásával nemcsak a látvány tér vissza, hanem hamarosan újra használatba kerül egy, korábban a helyhiány miatt leállított utashíd is. Ennek eredményeként a 2B Terminálon várhatóan márciustól 5 db, a 2A Terminálon pedig 4 db közvetlen hídkapcsolat áll rendelkezésre az utasok számára, amennyiben a légitársaság ezt a beszállítási formát választja.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.