Komoly igény pilótákra

A Boeing frissített előrejelzése szerint másfél millió pilótára és műszaki kiszolgáló személyzetre lesz szüksége a légi közlekedési iparnak a következő húsz évben.

Az amerikai repülőgépgyártó arról ír közleményében, hogy globális szinten pilótából 617 ezerre, műszaki személyzetből 679 ezerre lesz szükség. Az egy évvel korábbi becslések szerint pilótából 10,5, technikusból 11,3 százalékkal kell több, mint azt tavaly becsülték. Emellett kabinszemélyzetből összesen 814 ezerre lehet igény 2035-ig.

A Boeing tanulmánya szerint éves szinten globálisan 31 ezer új pilóta, 35 ezer technikus és 40 ezer légiutas-kísérő tudja biztosítani a légi forgalom kiszolgálását.

A világ régiói közül a legnagyobb igény a globális légi forgalom 40 százalékát adó ázsiai-óceániai térségben van, ahol 20 év alatt 248 ezer pilótára, 268 ezer műszaki szakemberre és 298 ezer légiutas-kísérőre lesz igény. Ennek hátterében az elsősorban keskeny törzsű flottát üzemeltető és gyorsan fejlődő diszkont légitársaságok vannak.

Észak-Amerika az új mexikói és kubai piacok miatt lehet jó felvevőpiaca a légi közlekedési szakembereknek, Európában pedig a kontinensen belüli utazás fellendülése segítheti a folyamatot a Boeing elemzői szerint.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.