Kínai vegyesvállalatot hozott létre a Lufthansa

A Lufthansa Csoport és az Air China a széles körű partneri megállapodást kötött vegyesvállalat létrehozásáról Pekingben. Ennek jegyében a jövőben a két légitársaság-csoport ezen a cégen keresztül, közösen fogja üzemeltetni az Európa és Kína közötti összes járatot.

A vegyesvállalati együttműködés jelentősen kibővíti a közösen üzemeltetett járatok körét, és szorosabbra fűzi a kereskedelmi partnerkapcsolatot. A Lufthansa Csoport így tovább folytathatja partnerkapcsolatokra épülő stratégiájának megvalósítását Ázsiában. Az All Nippon Airlines (ANA) japán légitársasággal alapított és a 2015 novemberében a Singapore Airlines-zal létrehozott vegyesvállalatokat követően ez a Lufthansa Csoport harmadik magas szintű partnerkapcsolata Ázsiában.

A megállapodás egyértelműen megerősíti a Lufthansa Csoport légitársaságainak jelenlétét a világ második legjelentősebb légi közlekedési piacán. A United Airlines, az Air Canada és a Lufthansa Csoport által létrehozott háromoldalú Transatlantic vegyesvállalatot is figyelembe véve a Lufthansa Csoport vegyesvállalati együttműködései mára lefedik a világ legfontosabb interkontinentális piacait. A Lufthansa nagy távolságú járatainak mintegy felét vegyesvállalatok üzemeltetik, ami további előnyökkel jár az utasok számára.

A Lufthansa Csoport és az Air China a jövőben szorosabb együttműködést tervez. Arra készülnek, hogy jobban összehangolják egymással menetrendjeiket, így kényelmesebb csatlakozást tudnak majd kínálni az utasoknak különálló útvonalhálózataik között. Egységes díjszabás bevezetésén is gondolkodnak, és módosítani kívánják vállalati programjaikat, hogy színvonalasabb termékeket tudjanak biztosítani a céges ügyfeleknek. Ezenkívül a törzsutas-programokban jelenleg meglévő együttműködés optimalizálásának lehetőségét is vizsgálják.

A Lufthansa és az Air China mellett a megállapodás a Lufthansa leányvállalatai közül az Austrian Airlines és Swiss International Air Lines társaságokra is vonatkozik.

A kibővített közös járatüzemeltetésnek köszönhetően az Air China utasai több közös járaton utazhatnak majd kényelmesen Ausztriába, Belgiumba, Németországba és Svájcba a frankfurti, müncheni, zürichi és bécsi csomópontokon keresztül. Ezért cserébe a Lufthansa, a Swiss és az Austrian Airlines az Air China további útvonalaihoz kap hozzáférést Kínában, a világ második legnagyobb légi közlekedési piacán. A partnerek hamarosan újabb úti célokat vesznek fel a közösen üzemeltetett járatok célállomásai közé.

A kereskedelmi vegyesvállalat működése terv szerint a 2017-es nyári menetrend érvénybe lépésekor indul.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.