Kilencszázan futottak a Runway Runon

A kedvezőtlen idő ellenére több mint kilencszáz futó robogott végig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. „futópályáján”, hogy összemérjék képességeiket az 5 és a 10 kilométeres távon illetve az 5 + 5 kilométeres páros váltófutásban.

A nemzetközi versenyt elsősorban a légiközlekedésben dolgozó szakemberek és sportolók számára rendezi a Budapest Airport, és a futás egyben jótékonysági célokat is szolgál.

Ez a futás Európában mindenképpen egyedülálló, hiszen nincs a földrészen még egy olyan különleges verseny, amelyen egy amúgy működő repülőtér ideiglenes, csak a futók kedvéért lezárt, aktív futópályáján lehetne sportolni. A Budapest Airport immár harmadszor rendezi meg az őszi főváros futószezon nyitányaként ezt a nemzetközi versenyt, amelyen légitársaságok, repülőterek, a légiközlekedést kiszolgáló cégek, repülőtéri hatóságok képviselői húznak futócipőt, hogy összemérjék tudásukat. Végül az időjárás is kegyeibe fogadta a repülőtéri futókat, hiszen pontosan tíz perccel a rajt előtt elállt a szakadó eső és a mezőny nyugodtan vághatott neki a távnak.

Az idei verseny nevezési díjaival a mozgássérült vagy látáskárosodott futók sportolását segítő magyar Suhanj! Alapítványt, illetve a külföldi résztvevők a brit Anthony Nolan, leukémiás gyermekek csontvelő átültetését segítő alapítványát támogatják. A Suhanj! Alapítvány által támogatott kerekesszékes és látássérült futók természetesen az idei verseny első sorából rajtolhattak. A verseny megvalósításában nemcsak a Budapest Airport, hanem egy sor légközlekedési hatóság és szolgálat szakemberei működtek együtt, hogy az amúgy szigorúan védett biztonsági zónában a versenyzők zavartalanul sportolhassanak. A különleges futóverseny egyben informális légközlekedési fórummá is alakult, hiszen számos külföldi légitársaság, utazási iroda, repülőgépgyár, repülőtér, szálloda és egyéb cégek vezetői adnak egymásnak randevút a ferihegyi betonon – futócipőben.

A versenyben az egyéni számok mellett csapatok is indultak, a leggyorsabb repülőtér díját a lengyelországi Wroclaw Airport hozta el Budapestet és Berlin repülőterét megelőzve; a leggyorsabb légitársaság a svájci Swiss International lett az ír Aer Lingus és a magyar Wizz Air előtt. A leggyorsabb repülőtéri kereskedelmi vállalkozás a Heinemann Duty Free által üzemeltetett Magyar Duty Free csapata lett.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.