Kézipoggyász-változás az easyJetnél

Az easyJet fedélzetére immár csak a tárolókapacitás függvényében vihetőek fel kézipoggyászok. A zsúfoltság elkerülése érdekében ugyanis a fuvarozó csak bizonyos méretig fogadja a poggyászokat, a nagyobb – ám a kézipoggyász méretet meg nem haladó bőröndök – a poggyásztérbe kerülnek.

A légitársaság július elején életbe lépett új szabályozása szerint ugyanis az ülések feletti tárolók befogadóképessége limitált, vagyis a teltházas járatokon nem biztosíthatnak helyet minden csomagnak a fedélzeten.

Ezért inkább garanciát vállalnak arra, hogy az 50x40x20 centiméteres méretű bőröndöt biztosan elhelyezik – akár a tárolóban, akár az ülés alatt.
Az ennél nagyobb – de az 56x45x25 cm-t meg nem haladó méretű – kézipoggyász csak akkor utazhat a fedélzeten, ha találnak neki helyet, ellenkező esetben a csomagtérbe kerül. Persze az easyJet Plus kártyabirtokosok, a flexi fare-t, az easyJet Plus Upfrontot vagy extra lábhelyet vásárló utasok számára a nagyobb méretű (56x45x25 cm) kézipoggyász elhelyezése is biztosított.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.