Kétszer annyit költöttünk bérautóra, mint tavaly nyáron

Idén nyáron átlagosan 90 000 forintot költöttünk autóbérlésre, és 62 százalékkal többen vették igénybe a bérautó-szolgáltatást, mint a tavalyi szezonban – derült ki az autokolcsonzes.hu legfrissebb elemzéséből.

A felmérés arra is rámutatott, hogy Ausztriában több mint kétszer annyi az autókölcsönzések száma, mint nálunk, míg a románok hozzánk képest 20 százalékkal kevesebbszer bérelnek autót nyaraláskor.

Az idei üdülőszezonban a magyarok 62 százalékkal több bérautót foglaltak le az autokolcsonzes.hu által használt nemzetközi rendszeren keresztül, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában, 2011-hez képest pedig háromszorosára nőtt az autókölcsönzések száma a magyarok körében. Nem csak többször béreltünk autót idén, de többet is költöttünk, mint egy évvel ezelőtt, amikor is átlagosan 54 000 forintot hagytunk ott az autókölcsönzőknél, míg ebben az évben a nyaralás költségéből
90 000 forintot szántunk bérautóra.

Az autóbérlési célpontok népszerűségi listájának élén – az elmúlt évekhez hasonlóan – ezúttal is Spanyolország, Olaszország és az Egyesült Államok végzett, azonban idén a negyedik helyre Magyarország (6%) is felzárkózott, lehagyva ezzel az Egyesült Királyságot és Németországot.

A legnépszerűbb városok idén Tenerife, Madrid, Catania és Los Angeles voltak. A gépjárműveket elsősorban egyhetes nyaralásokhoz vettük igénybe, de nem volt ritka az 5 és a 14 napos foglalási periódus sem.

Az utóbbi évek statisztikái azt mutatják, hogy a magyarok jellemzően a gazdaságos, mini és kompakt járműveket részesítik előnyben az autókölcsönzés során, azonban ebben az évben a 7, illetve 9 személyes kisbusz is keresett kategória volt. A biztosításkötések száma is lényegesen megemelkedett: az autokolcsonzes.hu adatai szerint a magyarok 14 százalékkal többször kötöttek bérautó-biztosítást idén nyáron, és leggyakrabban a kis rizikófaktorú megoldásokat választották.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.