Két éve repül Budapestre a Qatar Airways

A Qatar Airways 2011. január 17-én kezdett el repülni Budapestre A320 típusú gépekkel, akkor még csak heti négy alkalommal.

A kiváló fedélzeti szolgáltatásoknak és a rövidebb ázsiai, ausztráliai és afrikai menetidőknek köszönhetően az új járat hamarosan nagy népszerűségre tett szert, így már 2011 szeptemberétől napi járattal üzemelt Budapestre a Qatar Airways.

A kapacitásbővítés jelzi, hogy a piac visszaigazolja a budapesti járathoz fűzött katari reményeket. Ebben nemcsak a Qatar Airways közel-keleti és öböl-menti desztinációinak népszerűsége játszik szerepet, hanem az is, hogy Dohán át az Ázsiába, Ausztráliába és Afrikába utazók 4-5 órával rövidebb idő alatt érhetnek célba, mintha egy nagy forgalmú és ellenirányban lévő nyugat-európai repülőtéren szállnának át.

2013-ban Budapest és Doha között a cég a meghosszabbított törzsű, 93 tonnás gépével 38-cal több utast szállíthat, mint korábban. Az A321-esek forgalomba állítását az indokolta, hogy jelentősen megnőtt a kereslet a  Qatar Airways budapesti járata iránt, amely egyébként Zágrábbal is összeköti a magyar fővárost. Az ülőhelyek kényelmét a székek ergonómikus kialakítása mellett az is biztosítja, hogy az egyébként más légitársaságok konfigurációjában 220 utas befogadására alkalmas gépen „mindössze” 182 – 12 business és 170 economy osztályú ülést – alakítottak ki, a sortávolság tehát az átlagosnál nagyobb.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.