Készül az első kínai utasszállító

Lerakták az első kínai fejlesztésű utasszállító repülőgépet gyártó üzem alapkövét Sanghajban. A Comac C919-es első berepülése 2014-re várható.

Lerakták az első kínai fejlesztésű utasszállító repülőgépet gyártó üzem alapkövét Sanghajban. A Comac C919-es első berepülése 2014-re várható – írta a China Business News.

Az üzleti lap szerint a kínai Aviation Industry (AVIC) állami repülőgépgyár a 150 személyes géppel az európai Airbus és az amerikai Boeing modelljeivel kívánja felvenni a versenyt a kínai piacon. A fejlesztésben részt vesz egyebek között az amerikai General Electric (GE), amely repülés-elektronikai berendezéseket gyártó közös vállalatot alapított az AVIC-kal.

„A következő évtizedben a kínai polgári repülőgéppiac lehet a legnagyobb a világon” – mondta Jeff Immelt, a GE vezérigazgatója még novemberben, a kooperációs szerződés aláírásakor.

A pekingi vezetés tavaly egyesítette a két állami repülőgépgyártó céget, az AVIC I és az AVIC II vállalatot, hogy megőrizze az ágazat függetlenségét és növelje versenyképességét.

Fotó: shanghaiist.com

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.