Kényelmetlen a fapadosok új poggyászszabálya

Budapesten már életbe lépett a Wizz Air új poggyászszabálya, mely szerint az utasoknak fel kell adniuk a kézipoggyász-méretű csomagjaikat.

A cég tájékoztatása szerint a budapesti bázisról induló azon utasok, akik nem vásároltak WIZZ elsőbbségi beszállást csak egy kis táskát vihetnek fel a repülőgépre. A legfeljebb 55x40x23 cm méretű és a 40x30x18 cm-nél nagyobb kézipoggyászokat indulás előtt ajánlott feladni az utasfelvételi pultnál, ám a beszálló kapunál továbbra is le lehet adni azokat – olvasható az Airportal.hu oldalon.

A lap korábban beszámolt arról, hogy a Ryanair után a Wizz Air is bejelentette a poggyászszabály módosítását, de annak bevezetéséről nem adott konkrét információkat, csupán annyit, hogy fokozatosan vezetik be.

poggyász

A Wizz Air nem adott választ arra, hogy a többi repülőtéren mikortól vezetik be az intézkedést, és arra sem, hogy mikortól lesz a teljes hálózaton érvényben az új szabály.

Bár a Ryanair november 1-jével vezeti be új, csomagra vonatkozó szabályait, azonban azokat a szeptember 1-je utáni foglalások után már érvényesíteni fogja. A módosítás lényege, hogy a kézipoggyász méretű csomagot csak azok az utasok vihetik fel, akik megvették 6 euróért az elsőbbségi szolgáltatást, vagy 8 euróért a foglalás után a kiegészítő csomagdíjat.

Mindezzel azok járnak a legrosszabbul, akik eddig csak egy kézipoggyásszal mentek el hosszú hétvégére, nekik ugyanis mostantól be kell állniuk a check-in-pultos sorba, holott korábban ezt a lépést kihagyva egyből az utasbiztonsági átvizsgálásra tudtak menni. A célállomáson pedig meg kell várni, hogy kiadják a poggyászt a többi, feladott bőrönddel együtt.

Ez a szabály azoknak is kellemetlen újítást jelent, akik saját maguk szervezték meg átszállásukat. Nekik ugyanis ki kell menni a tranzit zónából, fel kell venni a csomagokat, amelyeket újra fel kell adni és újra át kell menni az átvilágításon. Ezzel jelentősen megnő a csatlakozási idő, nagyobb repülőterek esetében akár 2 órát is érdemes rászámolni a csatlakozásra.

Forrás: AIRportal.hu

Ez is érdekelheti
2 Hozzászólások
  1. Kocsis Nóra hozzászólása

    Valamint azoknak is igen kellemetlen akik elsőbbségi beszállásért fizetnek külön. Minél többen vesznek ilyen plusz szolgáltalást, annál inkább a lényege tűnik el az előnynek, hiszen előbb utóbb mindenki ugyanúgy abban a sorban fog állni.

  2. Joci hozzászólása

    Ha nem lopnának mindenhol a reptereken, mint a szarka, meg nem ütnék-vágnák a bőröndöket, nem tennék tönkre őket, na, meg a légitársaságok nem úgy kezelnék az elvesztett poggyászokat, hogy hát fogyóeszköz, akkor talán nagyobb lenne a hajlandóság a csomagok feladására. Amíg viszont ez az általános hozzáállás a reptéri dolgozók, illetve, a légitársaságok részéről, addig nem érdemes csodálkozni, hogy 10-ből 9 utas inkább maga mellett tudná a bőröndjét.

Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.