Kelet felé nyitna a Wizz Air

A Wizz Air a keleti légügyi piacok irányába is nyitni kíván a jövőben – hangsúlyozta Váradi József, a diszkont légitársaság vezérigazgatója egy háttérbeszélgetésen, Budapesten.

Konkrét járatok említése nélkül kiemelte: terveik szerint Budapestről az orosz, az ukrán, a török, a kaukázusi és a közel-keleti térségekbe irányuló repülések beindításán dolgoznak az érintett hatóságokkal.

Kérdésre válaszolva elmondta: a márciusban záruló üzleti évben a Wizz Air nyereséges lesz, bevételük kétszámjegyű növekedést mutat.

A bevételek 70 százaléka jegyárakból, 30 százaléka egyéb bevételekből tevődik össze, az utóbbi arányában növekedést kívánnak elérni – tette hozzá. Váradi József hangsúlyozta: erősíteni kívánják a hazai légitársasági szerepüket is, egyrészt dolgoznak a bilaterális légügyi kapcsolatok bővítésén, másrészt Magyarországra telepítik képzési központjukat – a szolgáltatást eddig külföldön vásárolták.

A Wizz Air 39 A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet, 16 állomásról, több mint 260 útvonalon, 91 célállomásra közlekedik 30 országot érintve. A társaság 2012-ben 12 millió utast szállított, 2013-ban több mint 13,5 millió utassal számol.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.