Javulhat-e a reptéri csomagbiztonság?

A Celebi még szorosabb együttműködésre törekszik a poggyászkezelésben részt vevő összes szereplővel, hogy javítsa a biztonságot az általa kiszolgált járatokon.

Az elmúlt években az érintett szereplők – földi kiszolgálók, a légitársaságok, a Budapest Airport és a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) – sokat tettek a poggyászbiztonság javításáért a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A közelmúltban a sajtóban megjelent esetekhez hasonlók elkerüléséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy az érintett szereplők az eddigieknél összehangoltabban és szorosabban működjenek együtt, amelyben a Celebi – ahogy eddig is – ezután is partner kíván lenni.

A Celebi együttműködik az RRI-vel a járatok ellenőrzésében és az ügyfélpanaszok kivizsgálásában. „A légitársaságtól vagy az utasoktól kapott panaszok esetén haladéktalanul elkezdjük a panasz kivizsgálását, amelyről a RRI-t is tájékoztatjuk. A hozzánk érkezett panaszok esetén felhívjuk az utas figyelmét, hogy panaszáról tájékoztassa az illetékes légitársaságot, valamint forduljon a RRI-hez is. A panaszok folytán induló rendőrségi megkeresések kapcsán az RRI-vel mindenben együttműködünk és a szükséges adatokat átadjuk.” – részletezi a cég sajtóközleménye.

Az elmúlt időszakban új intézkedéseket vezettek be

Fotó: pixabay.com

A Celebi az elmúlt években megtöbbszörözte a biztonsági ellenőrzések számát, az elmúlt időszakban megjelent sajtóhírek nyomán pedig további  intézkedéseket vezetett be. Többek között 2018. február 10-től tovább bővítette a kézi rakodású járatok biztonsági felügyeletét, hordozható kamerával rögzítik a gépek rakterében történő rakodást, valamint rendszeresen, szúrópróba-szerűen ellenőrzik a munkavállalók által használt öltözőszekrényeket.

A Celebi sajtóközleménye szerint „a repülőgépek kiszolgálásában részt vevő kollégák tapasztalt és elkötelezett munkavállalók. Az ő teljesítményük és a Celebi 60 éves iparági tapasztalata a záloga annak, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren piacvezetők vagyunk, a legnevesebb, nagy múltú légitársaságok is minket választanak. A belső átvilágítások során a tőlünk elvárható maximális tudásunk szerint járunk el a jogszabályi keretek között. A feltárt incidensek esetén Etikai Szabályzatunk szellemében a legszigorúbban járunk el.”

A repülőtéren jelen lévő vállalatok, köztük a Celebi is kizárólag olyan személyeket alkalmazhatnak, akik háttérellenőrzését az illetékes hatóságok elvégezték a repülőtéri azonosító kártya igénylésekor, illetve a lejáró azonosító kártyák meghosszabbításakor. Bármilyen, az utasoktól vagy partnereinktől érkező panasz esetén azonnal vizsgálatot végeznek, és kezdeményezik az érintett munkavállaló munkaviszonyának megszüntetését, amennyiben bebizonyosodik a felelőssége. A helyzet azonban nem egyszerű, mivel „a munkaviszonyra vonatkozó szigorú jogszabályi keretek között, konkrét bizonyíték hiányában a gyanúba keveredett dolgozóink szerződését csak azokban az esetekben tudjuk megszüntetni, amikor RRI-től bizonyító erejű információt kapunk arról, hogy munkavállalónk a poggyász kezelésével kapcsolatos – vagy bármilyen egyéb – bűncselekményben érintett. Ilyen esetekben az érintett munkavállaló munkaviszonyát haladéktalanul megszüntetjük.”
A Celebi szorosan együttműködik a Budapest Airporttal és az RRI-vel a poggyászkezelés további, még fokozottabb ellenőrzésének kidolgozásában.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.