Így készült az Emirates A380-asa – videóval

Nyolcszáz munkás és 65-80 munkanap szükséges az Emirates Airbus A380-asának elkészítéséhez. Az ikonikus, a légitársaság flottájában 2008. óta repülő gép gyártását most két és fél perces time-lapse videó szemlélteti.

A film a júliusban leszállított, az Emirates flottájába 50. A380-asként érkező gép  születését mutatja be. A repülő törzsét az Airbus hamburgi csarnokában szerelték össze, majd a toulous-i gyárba hajóval szállították és a szárnyak is vízen érkeztek, az Egyesült Királyságból. A törzs összeszereléséhez 10 ezer, a szárnyakhoz 4000 szegecset használtak fel.

A Toulouse-ban elkészült gép aztán visszarepült Hamburgba festésre, illetve a bútorok, kiegészítők beszerelésére. A gép festése nagyjából 10 napig tartott és 30 embert vett igénybe a 3150 négyzetméternyi – nagyjából 8 kosárlabda-pályányi – felület befedése, fél tonna festékkel, míg az 550 négyzetméteres kabinbelső kialakításához 33 munkanap volt szükséges.

Az Emirates tavaly 13 A380-ast vett át, és az elmúlt hat év során 28 millióan repültek a superjumboval. A légitársaság idén Frankfurtba, Dallasba, San Franciscoba és Houstonba indít járatot a legnagyobb Airbus-szal.

 

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.