Hétköznapi luxus a Finnair új óriásgépén

A finn nemzeti légitársaság új Airbus A350 XWB gépe luxusmegoldásainak kevesen állnak majd ellen – remélik a társaság vezetői.

Nagy a belmagasság, az ülések háttámláiba épített érintőképernyők 16 colosak, újszerűek a fedélzeti szórakoztató programok és vízszintesre hajthatóak az ülések a business osztályon. A turistaosztály is számos újdonsággal szolgál.

A Finnair az első légitársaság Európában, amely az új Airbus XWB modellt bevezeti. A három betű jelentése extra széles testet takar. Egy szinten 297 utas élvezi majd a megreformált szolgáltatásokat. A business classon ingyenes a wifi, az ülések teljesen szeparáltak, és lehajthatók. Tágasság, viszonylag nagy ablakok és változtatható fénykompozíció jellemzi a miliőt. Senki nem érzi, hogy tömegben utazik, jóllehet egy kisebb falu lakossága fér el a gépen.

A széles üléseket úgy tervezték, hogy kényelmesen lehet hozzájuk férni, bárhol ül valaki, a felállással, visszatéréssel kevéssé zavarja a szomszédját. A menü tipikusan skandináv ételekből készül, csupa friss alapanyagból.

A másik újdonság a különleges női toalett, amely inkább egy luxusszálloda mosdójához hasonlít, mégpedig olyan értelemben, hogy fel van szerelve márkás piperecikkekkel, és minden olyan kellékkel, amelyeket a nők értékelnek – olvasható az egyik svéd turisztikai online magazinban.

A sok ezer kilométeres utakra szolgáló gépek közül az első járat Helsinkiből indul és Sanghajban landol majd.

Forrás: turizmus.com

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.