Heti négy Budapest-Peking járattal nyit az Air China

Az Air China kínai nemzeti légitársaság május elsejétől heti négy járatot indít Peking és Budapest között. A Budapest Airport megkezdte az új járat kiszolgálásának előkészítését, miután kormányszintű megállapodás született a Magyarország és Kína közötti közvetlen légi összeköttetés felújításáról.

Az Air China heti négy járattal kezdi meg a szolgáltatást a Peking-Budapest útvonalon, úgy, hogy a tervek szerint a kínai gép – a mostani hírek szerint – 19:40-kor érkezik Budapestre, majd 21:10-kor indul vissza Kínába. Az Air China az új budapesti útvonalon Airbus A 330-200 típusú gépeket állít forgalomba, amelyek fedélzetén 30 business- és 207 turista osztályú helyet kínálnak. A mostani tervek szerint a gépek hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek Peking és Budapest között.

A közvetlen Budapest-Peking járat 2012-ben szűnt meg, amikor a Malév csődje után a Hainan Airlines úgy döntött: a budapesti átszállási lehetőségek megszűnése miatt leállítja a magyarországi járatot. A mostani új járat elindításához kormányzati szintű megállapodásra volt szükség, hiszen módosítani kellett a Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti légügyi egyezményt.

Magyarországon található a legnépesebb kínai származású kolónia egész Kelet-Közép-Európában, akik számára nyilvánvalóan nagyon jó hír az új Air China járat elindítása, ami nemcsak az üzleti utazók és a családi kapcsolatok ápolása szempontjából fontos, hanem az idegenforgalom további bővülésére is kihat.

Az Air China Kína állami tulajdonú nemzeti légitársasága, amely egyetlen kínai légitársaságként került fel a világ 500 legértékesebb márkájának listájára. 523 géppel rendelkezik, 326 útvonalat üzemeltet, 2013-ban 15 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, és 78 millió utast szállított, jelenleg 14 közvetlen európai járatot üzemeltet.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.