Használható a várpalotai elkerülő út

Mostantól Székesfehérvár és Veszprém között végig kétszer két sávos úton autózhatunk.

A 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszának megvalósulását a rendszerváltás utáni időszak kimagasló fejlesztésének nevezte a város polgármestere az útátadás alkalmából tartott pénteki ünnepségen. Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere azt mondta, az útszakasz mentesíti a várost az eddigi forgalomtól és felgyorsíthatja gazdasági fejlődését is. A polgármester úgy fogalmazott, hogy a várpalotaiak több mint két évtizedes álma valósult meg az elkerülő út megépülésével.

A várpalotai elkerülő út

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

 

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a fejlesztés két ütemben valósult meg. Az első ütemben mintegy 6 kilométernyi kétszer két sávos út, 2,4 kilométer hosszú egyéb országos útszakasz készült el. A második ütemben 3,4 kilométernyi kétszer két sávos, valamint 1,5 kilométer hosszú egyéb országos út épült, összesen mintegy 28 milliárd forintból.

A beruházás eredményeként három különszintű csomópontot, négy körforgalmat, két vasúti hidat három közúti felüljárót építettek, kettőt felújítottak. Ezen kívül zajvédő fal, gyalogos és kerékpáros aluljáró épült a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kivitelezésében.

A szakasz átadásával végig kétszer két sávos gyorsforgalmi úton lehet autózni Székesfehérvár és Veszprém között, mintegy 50 kilométer hosszan; és Veszprémet is bekapcsolták a gyorsforgalmi úthálózatba.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.