Forgalomba álltak a GYSEV FLIRT-ök

A december 15-i menetrendváltástól forgalomba állt a GYSEV Zrt. mindkét FLIRT motorvonata, az új szerelvények a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalon járnak.

A két motorvonat forgalomba állítása azt jelenti, hogy a vonalon naponta közlekedő 54 járatból 19 esetben, azaz a közlekedő vonatok 35 százalékánál már modern FLIRT-ök szállítják az utasokat.

A Stadler által gyártott FLIRT motorvonatok 200 ülő és 164 állóhelyet kínálnak. Az utasok kényelmét ingyenes wifi, valamint mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók szolgálják. A GYSEV FLIRT-öket korszerű utastájékoztató rendszerrel, klímával szerelték fel, a motorvonatokon pedig a mozgáskorlátozottak számára is könnyedén igénybe vezető a mellékhelyiség. A GYSEV állomásain és megállóhelyein nemrégiben kialakított 55 cm-es peronokról közvetlenül, lépcső nélkül lehet belépni a vonatokba.

A GYSEV szakemberei a következő hónapokban felmérik, milyen lehetőségeket jelent a FLIRT motorvonatok forgalomba állítása. A tapasztalatok alapján és két újabb FLIRT érkezésével a vasúttársaság jövő tavasszal a menetrendek összeállításánál is próbálja kihasználni az új motorvonatok kedvező menettulajdonságait.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.