Fél éve indult az izraeli UP

Március 30-án kezdte meg az üzemelést az UP, az EL AL Izraeli Légitársaság diszkont modellben üzemelő járata Budapest és Tel Aviv között, amely az elmúlt fél évben igen szép eredményeket ért el.

Az első hat hónap eredményei igen bíztatóak – mondta el Váradi János az EL AL magyarországi vezetője. A korábbi évekhez viszonyítva jelentősen megnőtt a kapacitás az útvonalon, a járatszám 37%-kal, az ülőhelykapacitás – nagyobb befogadóképességű gépek üzembe állításával  – 90%-kal nőtt. Az UP üzemelésének első fél évében 79.700 utas utazott a Tel Aviv- Budapest – Tel Aviv járatokon, ebből 66 000 volt a hazánkba látogató izraeli turista, 7500 pedig az Izraelbe utazó honfitársunk, a fennmaradó 6200 utas Budapestről induló, vagy itt az UP-ra átszálló egyéb, jellemzően környező országbeli turista volt.

Az általában 4 csillagos hotelekben megszálló, sokat költő izraeli turisták száma 78%-kal, a magyar kiutazóké 50% – kal növekedett az UP által ajánlott, átlagosan 30%-al alacsonyabb jegyáraknak és a megnövelt járatszámnak köszönhetően.

Az EL AL az UP bevezetése kapcsán nem változtatott számos megszokott, hagyományos szolgáltatásán, így nem kell az utasoknak a fapadosok által használt ferihegyi bádog csarnokban várakozniuk, vagy buszozniuk a géphez, hanem közvetlenűl az utashídról történik a beszállítás. Mindenki előre kiosztott ülőhellyel rendelkezik, a fedélzetre díjtalanul felvihető egy 8 kg-os kézipoggyász, és fedélzeti innivalót is díjtalanul biztosít az UP.

A most induló téli szezonban sem csökkenti a kapacitását az UP by EL AL, sőt az elmúlt évhez képest 60% -kal növeli téli járatai számát. Szombat kivételével télen is minden nap repül az UP, csütörtökön és vasárnap pedig kétszer, reggeli és este is biztosít összeköttetést Budapest és Tel Aviv között.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.