Fejlesztés a Charles de Gaulle-on

A párizsi Charles de Gaulle repülőtéren az Air France és az Aéroports de Paris együtt fáradozik az első európai óriás légikikötő szolgáltatásainak fejlesztésén
Az Aéroports de Paris és az Air France összefogott, hogy megvalósítsák közös, egymást kiegészítő ambícióikat: javítsák az utazóközönségnek nyújtott szolgáltatásokat, az utasok fogadtatását, nagyobb nemzetközi forgalmat vonzzanak és megerősítsék a vezető európai átszálló repülőteret.A párizsi Charles de Gaulle repülőtéren az Air France és az Aéroports de Paris együtt fáradozik az első európai óriás légikikötő szolgáltatásainak fejlesztésén
Az Aéroports de Paris és az Air France összefogott, hogy megvalósítsák közös, egymást kiegészítő ambícióikat: javítsák az utazóközönségnek nyújtott szolgáltatásokat, az utasok fogadtatását, nagyobb nemzetközi forgalmat vonzzanak és megerősítsék a vezető európai átszálló repülőteret.

 E célból hozták létre a Hub 2012 közös programot, az utasforgalmi szolgáltatások újszerű megközelítését.
2012 a párizsi Charles de Gaulle repülőtér átalakulásának éve. Ennek jegyében fejlődik az infrastruktúra, amely legfontosabb része a 4-es szatellit és a 2E terminál új beszállócsarnoka.
A tervező és üzemeltető Aéroports de Paris számára 580 millió eurós beruházást jelentő új, 4-es szatellit hosszútávú járatokat valamint az óriás gépeket, ezzel akár évi 7,8 millió utast fogad.
Az új szatellitnek köszönhetően az Air France tevékenységét a platformtól keletre, a 2E, 2F és 2G terminálokra koncentrálhatja. Idővel a párizsi Charles de Gaulle gyűjtő-elosztó repülőtér évente 42 millió utas kiszolgálására lesz alkalmas, szemben a 2010-es 34 millióval.
2012 végére a 2F terminál  úgy alakul át, hogy kizárólag az európai járatokat fogadja. A schengeni övezetből érkező utasok kiemelt csatlakozó-folyosón közlekednek, így egyszerűbbé, gyorsabbá és kellemesebbé válik az átszállás. 
2012 nyarától a 4. szatellit egy több mint 3 000 m2-t felölelő váróval áll az Air France business utasainak rendelkezésére, ezzel a társaság állomás-hálózatának legnagyobb várója épül meg. Az Aéroport de Paris új szolgáltatásokkal várja az utasait egy óriási pihenő- és vásárlótér kialakításával.
Még az idei év vége előtt a 4-es szatellitben egy eredeti műveket felvonultató múzeumot avatnak, a későbbiekben pedig egy, a tranzitterületen található mintegy 4 500 m2-es szolgáltató-központ kialakítását tervezik, a Párizsi Galériában (3-as szatellit.). Ezt átszálló-utasok vehetik igénybe és szállodának is helyt ad.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.