EVA Air: májustól Dreamlinerrel Bécsből

Több apropója volt az EVA AIR április 11-én, a Rudas Bistróban megtartott üzleti reggelijének, melyen számos újdonságról értesültek a résztvevők.

A légitársaságot alapító hajós társaság 50., maga a légitársaság pedig 30. születésnapját ünnepli – kezdte beszámolóját Kenderes Bálint, az EVA Air képviseletét 2018 januárja óta ellátó B2Sky Travel ügyvezetője.

A biztonságáról ismert légitársaság jelenleg 63 célállomásra közlekedik, gondosan őrzi ötcsillagos Skytrax minősítését. 2018-ban és az idei évben több díjat bezsebeltek, a Tripadvisor 2019-es ranglistáján például az EVA Air a világ 3. legjobb légtársasága. Flottájuk összesen 75 utasszállító gépből áll, ezek megújítása folyamatos. Különösen büszkék a B787-9-es, illetve B787-10-es gépek folyamatban lévő üzembe állítására, utóbbi típusból összesen 21 darabot rendelt meg a társaság.

Az EVA Air május 10-től a Bécs-Bangkok útvonalat Dreamliner B787-9-es járatokkal repüli. Bécsből Taipeibe napi gyakorisággal üzemeltetnek járatokat: heti három alkalommal közvetlen az összeköttetés a két város között, a gépek 12.30-kor indulnak, az érkezést követően a csatlakozások kényelmesen elérhetők. A járat heti négy alkalommal bangkoki leszállás után érkezik Taipeibe, a menetrend ebben az esetben is kedvező, Bangkokban nem kell hosszú stop időkkel számolni. Az igen kedvelt Bécs-Bangkok útvonalra a jegyek közvetlenül is foglalhatók. A Magyarországhoz legközelebbi indulási állomás Bécs, Európából ezen kívül Párizsból, Amszterdamból, Londonból érhetőek el a távoli célállomások szerte a világban.

Az utasok két osztály, a business és az economy közül választhatnak. Az előbbinél nagy üléstávolsággal, 180 fokig dönthető, széles ülésekkel kényeztetik az utasokat, a feladható poggyász súlya 40 kg. Az economy valójában bővített turistaosztálynak felel meg, a 287 ülés tágas, 3-3-3-as  elrendezésben kapott helyet a gépeken, az ülésszélesség 49 cm, a feladott poggyász súlya 30-35 kg között változik.

Kenderes Bálint külön kiemelte a nagy népszerűségnek örvendő dél-kelet ázsiai járatokat, hozzátéve, hogy Japán könnyű elérhetőségére kiemelt figyelmet fordítanak. Taipei városából az eddigi 8 helyett hamarosan 11 japán városba lehet eljutni, heti 146 járattal. Kína is hangsúlyos szerepet kap működésükben, Taiwanról17 kínai városba juthatnak el a velük repülők. Thaiföldre és Ázsia több pontjára codeshare járatokat üzemeltetnek. Az utak bangkoki megszakítása ingyenes.

Az eseményen az EVA Air új árazási struktúráját is bemutatták. Mind a business, mind az economy osztályon belül három árazási szintet vezettek be (basic, standard, plus), az alapvető különbség a poggyászok mennyiségében és súlyában, az ülésfoglalásban, a változtathatóságban, a wifi használatában van.

Gyuricza Boglárka, az EVA Air értékesítéssel és marketinggel foglalkozó munkatársa a Dreamlinerről, és folyamatban lévő értékesítési akcióikról tartott ismertetőt. Április 1. és június 30. között ugyanis két időszakra kedvezményes áron vásárolhatók repülőjegyek. A minőségre, környezettudatosságra, utas-elégedettségre nagy figyelmet fordító vállalat aktuális akciókról és újdonságaikról Facebook oldalukon számolnak be először, ezekről a heti rendszerességgel kiküldött hírlevelekből is lehet értesülni. A nagy érdeklődés mellett megtartott eseményen Peggy Lin, a taiwani kereskedelmi központ igazgatója Taiwanról és az ottani lehetőségekről tartott izgalmas előadást.

Forrás: Pintér Tünde / Turizmus.com

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.