Európa és a világ legolcsóbb diszkont fuvarozói

Bár sok légitársaság előszeretettel hangoztatja olcsó tarifáit, a sok rejtett költség után kiderül: az árak tekintetében nem feltétlenül van okuk büszkeségre – derül ki a Whichairline.com felméréséből.

A repülőjegy-foglaló oldal kutatásában két megközelítésben vizsgálta a fuvarozókat: először az átlagos, járulékos költségek nélküli nettó alapárat, majd pedig a feladott bőrönd árával megfejelt tarifákat.

Az európai légitársaságok közül az alapár tekintetében a hamarosan Budapesten is debütáló Pegasus Airlines a legolcsóbb, őt követi a Ryanair, a Wizz Air, a Volotea és az Air Lituanica. Ha viszont már a feladott poggyász árát is hozzáadjuk, akkor Pegasus Airlines, Air Lituanica, Vueling, germanwings és Wizz Air a sorrend.

Világviszonylatban azonban az ázsiai légitársaságok a legkedvezőbbek: a Malaysian Airlines leányvállalata, a Firefly vezeti a listát, őt követi a mexikói Vivaaerobus, a szintén maláj Air Asia, az indiai Spicejet, a tanzániai Fastjet, a török Onur Air, majd honfitársa az Atlasjet, a szingapúri Tigerair, a Pegasus Airlines 9., a Ryanair csak 10. helyen szerepel a nettó árak tekintetében. A feladott poggyásszal utazók számára is a legolcsóbb megoldás a Fifefly, majd a Spicejet, Onur Air, Air Asia, Fastjet, Atlasjet, Pegasus, IndiGo (India), Tigerair, Vivaaerobus.

A teljes lista és az árak itt találhatóak: http://www.whichairline.com/news/Battle-of-the-low-cost-airlines%3A-Ryanair-AirAsia-or-tigerair-None-of-them-in-2014%21

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.