Étkezőkocsis vonatok Erdélybe

A Corona InterCity vonaton megújult és az igényekhez jobban igazodó kínálattal újraindult a néhány éve leállított étkezőkocsi-szolgáltatás, a vonatban a korábbinál modernebb fekvőhelyes kocsi közlekedik.

A több évtizede közlekedő Corona InterCity Nagyvárad és Kolozsvár mellett a Székelyföld több magyarlakta települését is érinti – Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Tusnádfürdő és Sepsiszentgyörgy mind megállási helyei –, így a határon túli magyarság és az odalátogató rokonság körében keresett és jelentős számban igénybe vett járatról van szó – tájékoztatott a MÁV-Start.

Az árban a reggeli is benne van. Forrás: MÁV Csoport

A balatoni forgalomban 2019 nyarán újraindult étkezőkocsi-szolgáltatás kiterjesztéseként a Corona InterCity-ken is újra lesz lehetőség a fedélzeti étkezésre. A közlemény szerint a vasúttársaság fő célja, hogy a kínálat és az árazás jobban illeszkedjenek a szolgáltatást igénybe vevők igényeihez. Ennek megfelelően a kínálat hangsúlyos elemét képezik a streetfood jellegű, egyszerűbb, de alacsony áron értékesített ételek (pl. hamburger, hot dog), amelyekkel kapcsolatban a balatoni forgalomból kedvezőek a tapasztalatok. Az étel- és italkínálatba tradicionális magyar fogások, például gulyásleves és marhapörkölt is bekerült, de Csíki sört is rendelhetnek az utasok.

A Corona InterCity fekvőhelyes kocsijaként az eddigi helyett modernebb kocsi közlekedik: esztétikusabb belső megjelenésű; minden fülkében található konnektor; a jármű zárt rendszerű WC-vel rendelkezik; a modernebb fékrendszer miatt a járművek lényegesen csendesebben haladnak.

Más útvonalakon is lesznek étkezőkocsik

A MÁV-Start idei szolgáltatásfejlesztése az erdélyi térségen kívül más útvonalakra is kiterjed. Szeptember 1-jétől 3 pár bécsi EuroCity vonatban indult újra az étkezőkocsi-szolgáltatás, ami a Budapest és Bécs közötti Lehár és Semmelweis EC-ben, valamint a Budapesten keresztül Záhony és Bécs között közlekedő Hortobágy EC-ben az utazás teljes időtartama alatt elérhető az utasok számára.

A fejlesztés még ebben a hónapban tovább folytatódik. Szeptember 29-étől a Dacia gyorsvonatban is közlekedik majd étkezőkocsi Budapest és Bécs között, valamint a Budapesten át Kolozsvár és Bécs között ingázó Transilvania EuroCity vonaton is elérhető lesz a szolgáltatás. Utóbbinak köszönhetően az Erdélyből – Kolozsvár és Nagyvárad térségéből – a magyar fővárosba vagy Nyugat-Európába utazók is magasabb színvonalú fedélzeti szolgáltatást vehetnek igénybe – olvasható a közleményben.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.