Élénkülő forgalom a debreceni reptéren

Az év első 10 hónapjában tavalyhoz képest 13%-kal többen, mintegy 143 000-en használták Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot, amely

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója az első 10 hónap teljesítményét kommentálva elmondta: „nagy örömünkre szolgál, hogy az utasforgalom stabilan növekszik és egyben a beutazó angol és holland turisták száma is. Emellett október 25-től az új Wizz Air járatnak köszönhetően Milanó-Bergamóból egyre több olasz turista érkezik Debrecenbe és a régióba.”

A legerősebb utolsó negyedévi forgalomra készül most a repülőtér, amely november első hetében már a tavalyi év egész éves utasforgalmát is túlszárnyalja, és ebben a hónapban már heti 11 menetrend szerinti járat közlekedik ide. December közepétől pedig további három új úti céllal már heti 21 járat fog üzemelni a Wizz Air új bázisnyitásával a Debrecen Airportról.

Ennek következtében az utasforgalom robosztusan fejlődik tovább, jövőre az idei forgalom közel dupláját realizálhatja a Debrecen Airport, amely Közép-Kelet-Európa egyik legdinamikusabban növekvő regionális repülőtérré válhat 2016-ban.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.