Elektromos autók az Avis flottájában

Négy új elektromos Nissan Leaf-et vásárolt flottájába a magyarországi Avis Autókölcsönző. A járművekhez saját töltőállomás is épül a kölcsönző újonnan átadott budapesti képviseletén, a Soroksári úton. Az új járművek júliustól már bérbe vehetők.

„Az alternatív hajtással közlekedő járművek egyre népszerűbbek, ezért ezzel a trenddel az autókölcsönzőknek is lépést kell tartaniuk. Az uniós irányleveket figyelembe véve 2020-ig Magyarországnak jelentős fejlesztéseket kell eszközölni az alternatív, köztük az elektromos töltőállomás hálózatok kiépítésében. Várhatóan ekkora megsokszorozódik az elektromos járművek száma az utakon. A környezettudatosság ma már az élet minden területét áthatja, így nem véletlen, hogy a vállalkozások, köztük az autókölcsönzők is cégfilozófiájuk részévé teszik a fenntartható működést” – hangsúlyozza Haraszti Géza az Avis Autókölcsönző ügyvezetője.

Indulásként az Avis Autókölcsönző négy új Nissan Leaf-et vásárolt flottájába, de az elektromos járművek számát tovább növelik majd a jövőben.

Július elején Szombathelyen, valamint Nyíregyházán is új képviseletet nyitott az Avis. Utóbbinak azért is van kiemelt jelentősége, mert a térségben fontos ipari park működik számos nemzetközi nagyvállalattal, így a szerződéses partnerek kiszolgálása sokkal könnyebbé válik a jövőben. Emellett Budapesten is újabb – immár a harmadik – irodával bővítette jelenlétét a cég. Az új képviseletekkel együtt 19-re bővült az Avis magyarországi irodáinak száma.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.