Együttműködik a Lufthansa és az Etihad

Az Etihad és a Lufthansa új kereskedelmi együttműködést jelentett be: a két cég az egész világra szóló, 100 millió dollár értékű megállapodást kötött a fedélzeti ellátásról, illetve szándéknyilatkozatot írt repülőgépek javításáról, karbantartásáról és felújításáról.

A négy évre szóló szerződés értelmében a Lufthansa leányvállalata, az LSG Sky Chefs veszi át az Etihad Airways fedélzeti ellátását összesen 16 európai, ázsiai és amerikai városban. Ennek következtében az LSG lesz az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársaságának legnagyobb fedélzeti ellátója Abu Dhabin kívül.

Az Etihad Aviation Group és a Lufthansa Technik (LHT) szándéknyilatkozatot írt alá repülőgépek javításáról, karbantartásáról és felújításáról, amely mind az Etihad Airways, mind az Etihad résztulajdonában álló légitársaságok repülőgépeire vonatkozik, illetve az Etihad Airways Engineeringgel közös szinergiahatások kihasználására is lehetőséget teremt.

Az Etihad Airways és a Lufthansa továbbá megvizsgálják az együttműködés lehetőségeit a légi teherszállítás, a beszerzés és az utaskiszolgálás területén, ezzel is erősítve pozíciójukat mind a globális, mind az európai piacon.

A két légitársaság által korábban bejelentett codeshare járatokra vonatkozó megállapodás is február 1-től lép életbe. Ennek értelmében a német légitársaság ‘LH’ kódja is rákerül az Etihad Airways naponta kétszer közlekedő Abu Dhabi – Frankfurt, illetve szintén kétszer repülő Abu Dhabi – München járatára. A hatósági engedély megszerzését követően az Etihad ‘EY’ kódja is rákerül majd a Lufthansa nagy távolságú járataira, amelyek Frankfurt és a brazíliai Rio de Janeiro, illetve a kolumbiai Bogota közt közlekednek.

A codeshare megállapodás mindkét légitársaság hálózatát bővíti. A Lufthansa Abu Dhabin keresztül hozzáfér az indiai szubkontinens egyik legfontosabb ráhordó piacához, míg az Etihad Németországon keresztül Dél-Amerikába juthat el.

A hálózat és a codeshare járatok utaskiszolgálásának optimalizálása érdekében az Abu Dhabi-székhelyű légitársaság Frankfurtban és Münchenben is olyan terminálokra költözik át, amelyeket a Lufthansa is használ (Frankfurtban a 2-es terminál helyett az 1-esre, Münchenben az 1-es terminálról a 2-esre).

A Lufthansa Csoport 2016 decemberében wet-lease típusú, vagyis repülőgépekre és azok személyzetére is vonatkozó bérleti megállapodást kötött az Etihad Aviation Group 29%-os tulajdonában lévő airberlinnel. Ennek értelmében a Lufthansa közvetlen európai járatokat üzemeltető légitársasága, a Eurowings és az Austrian Airlines 33-at illetve ötöt fog használni az airberlin 38 gépéből. A megállapodást 2016. december 16-án, hat évre írták alá, és a hatósági jóváhagyástól függően, 2017. február 10-én lép életbe. A Eurowings ekkor veszi használatba partnere első gépét.

Fotó: atwonline.comForrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.