Egy hónap alatt több mint 160 ezren Varsó új repülőterén

A lengyel fővárostól nem egészen 40 kilométerre fekvő modlini repülőtér több mint 160 ezer utas fogadott működésének első hónapjában, közel háromnegyedük a Wizzair légitársasággal utazott – adta hírül a dlapilota.pl szakmai hírportál a repülőtér közleményére hivatkozva.

A lengyel fővárostól nem egészen 40 kilométerre fekvő modlini repülőtér több mint 160 ezer utas fogadott működésének első hónapjában, közel háromnegyedük a Wizzair légitársasággal utazott – adta hírül a dlapilota.pl szakmai hírportál a repülőtér közleményére hivatkozva.A július 15-én megnyitott repülőtér 24 órás rendszerben rövid és középtávú nemzetközi járatokat, továbbá belföldi járatokat is fogad. A külföldi légi forgalom három fő útiránya között Stockholm és Brüsszel mellett Budapest is szerepel, mert a fővárosi Chopin repülőtérről ide költözött ki a Ryanair és a Wizzair.
A volt katonai repülőtér területén felépített terminál augusztus 10-én több mint 6,4 ezer utast fogadott, noha napi 5 ezer utas fogadására tervezték. Modlin 2013-tól évente 2 millió légi utasra számít.
Összehasonlításként a Varsótól 150 kilométerre fekvő Lódz évente közel 400 ezer utast fogadó nemzetközi repülőterén júniusban, a lengyel-ukrán szervezésű Európa-bajnokság idején összesen 46,7 ezer utas fordult meg.
A részben uniós támogatásból megvalósított repülőtér beruházási költsége 250 millió zloty volt (61 millió euró). Az Európai Unió további 168 millió zlotyval (41 millió euró) támogatja a repülőtér melletti vasútállomás felépítését és 16 elektromos meghajtású vasúti szerelvény megvásárlását.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.