Drasztikusan csökkent a Boeing eredménye

A Boeing üzemi eredménye mintegy 60 százalékkal esett az első fél évben az egy évvel korábbihoz képest.

A gyártó közleményében ismerteti: az árbevétel mindössze 1 százalékkal nőtt, elérve a 47,3 milliárd dollárt. Az üzemi eredmény viszont a tavalyi 3,7 milliárd dollár nyereség után az idén 63 százalékkal 1,3 milliárd dollárra esett.

A szektorok közül a legnagyobb zuhanást a kereskedelmi géptípusokat előállító részleg szenvedte el, amely 2 százalékkal kevesebbet, 375 gépet szállított le a megrendelőknek. Árbevétele 1 százalékkal 31,8 milliárd dollárra mérséklődött, az üzemi eredmény viszont csak 60 millió dollár lett, holott egy évvel korábban még 2,5 milliárd dollár nyereséget könyvelt el. Az üzletág profitmarzsa a tavalyi 8,8 százalék után 0,2 százalékra csökkent.

A cégcsoportot a védelmi és haditechnikai részleg húzta fel, amely a tavalyi 1,2 milliárdos üzemi eredmény után 2016 első fél évét 1,4 milliárdos eredménnyel zárta.

A Boeing korábban már jelezte, hogy a 747-es modell iránt mutatkozó alacsony igény, a 787-es programban tapasztalható változások miatt mintegy 2 milliárd dollár plusz költség keletkezett.

A számok publikálása után a Boeing lefelé módosította év végi kilátásait, előrejelzésében a gyártó az egy részvényre jutó  8,45-8,65 dolláros nyereséget a 6,40-6,60-as sávba korrigálta.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.