Diszkont légitársaságot alapított az Aeroflot

Dobroljot néven diszkont légitársaságot hozott létre az Aeroflot orosz légitársaság – idézte a Yahoo News hírportál az AFP hírügynökség jelentését.

„A költségek csökkentésének köszönhetően a diszkont légitársaság a vasúti jegyárakkal tud majd versenyezni” – közölte az Aeroflot vezérigazgatója, Vitalij Szaveljev az új társaságot bemutató sajtótájékoztatón, Moszkvában. A társaság anyavállalatához, az Aeroflothoz hasonlóan Boeing és Airbus gépekkel repül majd.

A nem dönthető ülésekkel felszerelt és üzleti osztállyal sem rendelkező repülőgépekre a jegyár mintegy 40 százalékkal lesz alacsonyabb a konkurens légitársaságokénál. 
A Dobroljot első járatait 2014 közepétől Moszkva Domogyedovo és Szentpétervár, valamint nyolc másik oroszországi célállomás között indítja el összesen nyolc Boeing 737-800 típusú gépből álló flottájával. A társaság azonban csak akkor kezdi meg működését, ha Oroszország megváltoztatja azokat a jelenleg érvényben lévő törvényeket, amelyek megtiltják a csak interneten árult és vissza nem téríthető jegyek értékesítését a légitársaságoknak – hangsúlyozta Szaveljev. „Erre várakozásaink szerint az év végéig sor kerül” – mondta.
A Dobroljot nevet eredetileg a mostani Aeroflot viselte működésének első nyolc évében, 1923 és 1930 között. 
Oroszországban két kísérlet is történt már diszkont légitársaságok alapítására, az Avianova és a Sky Express társaságok azonban 2011-ben beszüntették működésüket. 
A külföldi diszkont légitársaságok közül az easyJet márciusban indított járatot London és Moszkva között, szeptemberben pedig a Wizzair Budapest és Moszkva között.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.