Csökkenő árbevétel mellett is javított a Lufthansa-csoport

A csökkenő árbevétel ellenére is javítani tudta pénzügyi helyzetét az első fél évben a Lufthansa-csoport – derül ki a cég jelentéséből.

A Lufthansát, a Swiss-t, az Austrian Airlinest és a diszkont Germanwings-et is magába foglaló csoport január és június között 14,2 milliárd euró árbevételt ért el, 2,1 százalékkal kevesebbet az előző év azonos időszaki 14,4 milliárd eurónál. A működésből származó bevétel is 2,4 százalékkal csökkent és 15,2 milliárd eurót tett ki.

Az első féléves kiadások ennél nagyobb mértékben, 3,7 százalékkal csökkentek mintegy 15 milliárd euróra, ezen belül a legnagyobb tételt adó kerozinköltség 7,4 százalékkal 3,2 milliárd euróra mérséklődött.

A Lufthansa-csoport az első fél évet 114 millió euró üzemi eredménnyel zárta, ami 41 millió euróval jobb eredmény a 2013 első félévinél. Az adózott eredmény 79 millió euró veszteséget mutat, ami 61 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 203 millió eurós veszteségnél.

A csoporthoz tartozó légitársaságok közül a Lufthansa és a Germanwings 146 milliós, az Austrian 44 millió eurós veszteséget produkált, míg a Swiss 92 milliós üzemi eredményt jelentett. A Lufthansa Technik 206 milliós nyereséggel zárta az első fél évet.

A cégcsoport a féléves adatok után közölte, nem változtat egész éves profitkilátásain

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.