Csődvédelem alatt az airberlin

Fizetésképtelenné vált az airberlin, ezért csődvédelmet és fizetésképtelenségi eljárást kezdeményez maga ellen. A társaság üzemelése egyelőre nem állt le, és a csődvédelem miatt az átstrukturálás is folytatódhat úgy, hogy a járatok üzemelése nem kerül veszélybe.

A légitársaság közleménye szerint a német állam 150 millió euró áthidaló kölcsönt biztosít az airberlinnek az üzemeltetés zavartalansága érdekében. Eközben a tárgyalások tovább folynak a Lufthansával és más piaci szereplőkkel a cég egyes részeinek értékesítéséről.

Az airberlin évek óta százmilliós veszteséget termel, és ezen az Etihadtól kapott tőke és tudás sem tudott segíteni. Harminc százalékos tulajdonosa az elmúlt évben főként az airberlin és az Alitalia miatt milliárdos veszteségbe sodródott, és bár hivatalosan nem jelentették be, hogy elengedik a berlini cég kezét is, a mostani csődvédelem ezt támasztja alá.

A 2016-os évben rekord méretű, 780 millió eurós veszteséget hozott össze az airberlin és az idei év első negyedévében is közel 300 millió eurós veszteséget jelentett.

A Lufthansa viszont a német kormánnyal közösen támogatja a légitársaság átszervezési törekvéseit. Ez a lépés biztosítja, hogy az airberlintől a Eurowings és az Austrian Airlines számára személyzettel együtt lízingelt gépek továbbra is változatlan formában üzemeljenek.

A Lufthansa már tárgyalásokat folytat az airberlinnel az airberlin-csoport egyes részeinek átvételéről és megvizsgálja újabb dolgozók foglalkoztatásának lehetőségét.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.