Csendes Lufthansa

A Lufthansa elnyerte a reptéri zajszennyezés csökkentésére létrejött San Francisco International Airport/Community Roundtable önkéntes szervezet „Jon C. Long Fly Quiet Programjának” legcsendesebb légitársaságot jutalmazó díját (Quietest Overall Airline).

A programot a reptéri zajkibocsátás enyhítését szorgalmazó Aircraft Noise Abatement Office indította el. Ez egy olyan kerekasztal-kezdeményezés, amelynek célja, hogy ösztönözze a repteret használó légitársaságokat a lehető legalacsonyabb zajszintű működésre. A halk működés kategóriájában elért magas pontszám a Lufthansa zajcsökkentő munkájának eredménye. A szervezet különösen nagyra értékelte a Lufthansa folyamatos flottafejlesztési tevékenységét és a zajkibocsátás mérséklésére indított vállalati kezdeményezéseket.

A Lufthansa 2025-ig összesen 251 kis zajkibocsátású és nagy üzemanyag-hatékonyságú repülőgépet állít üzembe. A több milliárd dolláros beruházással a légitársaság proaktívan csökkenti a repülőterek közelében élő lakosságot érő zajterhelést. A világ légitársaságai közül a Lufthansa szerelte fel elsőként rövid és közepes távolságokra repülő Airbus A320 gépeit a szárnyak alsó részéhez rögzített zajcsökkentő komponensekkel, aminek köszönhetően több mint 200 sugárhajtású utasszállítója repül sokkal halkabban. A fejlesztés egyben várhatóan 1000 tonnával csökkenti az éves gépenkénti CO2-kibocsátást.

A San José és Frankfurt közötti járat július 1-i elindulásával Észak-Kaliforniában is megjelenik a Lufthansa környezettudatos flottája.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.