Budapestre érkezett az első Emirates Boeing777-es

Eddig ritkán látott géptípus landolt december elsején a budapesti reptéren: az Emirates jóvoltából ugyanis megérkezett az első, menetrend szerint közlekedő Boeing B777-es, amely felváltja a légitársaság Airbus A330-200-as gépeit a Dubaj-Budapest útvonalon.

Ezzel az Emirates lett az első légitársaság a magyar piacon, amely B777-est működtet. Az új géptípus háromosztályos konfigurációban, több ülőhellyel és jelentősen tágasabb Economy utastérrel várja az utazókat.

Működésének első évében több mint 150 ezer utas választotta az Emirates Dubajt Budapesttel összekötő járatát. Az új szolgáltatás jelentősen meghaladta a légitársaság várakozásait, ugyanis a repülőgépek kihasználtsága stabilan 80% körül alakult az elmúlt 12 hónapban. A vállalat tapasztalatai szerint az utasforgalom különösen élénk Ausztrália, Ázsia, a Közel-Kelet és Afrika irányából, a magyarok célállomásai között pedig egyre népszerűbb Dubaj.

A B777-es Emirates gép háromosztályos konfigurációban összesen 364 ülőhellyel várja az utasokat. A turistaosztályon 251-ről 310-re nő a fogadókapacitás, ahol még komfortosabb, nagy lábtérrel rendelkező ülések biztosítják a pihenést az út során. A business osztályon az eddigi 27 helyett 42 luxusülés várja az utasokat, az exkluzív szolgáltatásokra vágyók pedig immár 12 üléses First osztályon is utazhatnak. A légitársaság díjnyertes, többnyelvű ice szórakoztatórendszerének új változata is rendelkezésre áll a fedélzeten, amelyben mintegy 750 csatorna, sikerfilmek, világzenei összeállítások vagy éppen játékok közül választhatnak az utazók.

Az új repülőgépen mintegy duplájára nő a raktércargo kapacitás is, amellyel Horváth Gábor, az Emirates magyarországi country managere szerint még hatékonyabban segítheti a légitársaság a helyi vállalatok exporttevékenységét: „Az Emirates magyarországi működésének első évében 3700 tonna árut szállított a Dubaj-Budapest útvonalon, amelynek jelentős hányadát gyógyszeripari termékek és elektronikai cikkek tették ki. A B777 fontos előrelépés az Emirates SkyCargo számára is, hiszen a nagyobb raktérnek köszönhetően egyszerűbben tudjuk teljesíteni a charter cargo igényeket, a sürgős szállítmányok célba juttatása iránti igényt.”

Az Emirates az új géptípus bevezetésén túl az ügyfélkapcsolati központ bővülése révén is erősíti a jelenlétét a magyar piacon. A társaság jelenleg 120 főt alkalmaz a központban, a létszámot viszont folyamatosan bővíti, és pénzügyi évének 2016. márciusi zárásáig 180 főre növelnék a foglalkoztatottak számát.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.