Budapest-Riga az airBaltic-kal

Egyszerű és nagyszerű utazás volt.

A repülőtéren: A mobilos becheckolás birtokában néhány napos útra kézipogyásszal érdemes indulni, már csak azért is, hogy elkerüljük a reptéri hosszas sorbanállást – ám ez esetben felesleges volt aggódni, csoportunk bőröndjét feladó tagjai is néhány perc alatt végeztek az airBaltic pultjánál. A business jegy felmutatásával a biztonsági ellenőrzés is felgyorsult, így a ferihegyi megérkezés után nagyjából 10 perccel már a Skycourt egyik bárjában kortyolgattuk kávénkat.

A gépen: A Bombardier Q400-as típussal Budapestre közlekedő airBaltic gépe a betonon parkol, így megközelítése is busszal lehetséges. A viszonylag kis – 76 férőhelyes – repülőre viszont gördülékenyen ment a beszállás. A business osztály székei ugyan nem különböznek látványosan a turistáétől, ám itt szabály, hogy a 2-2 kiosztású ülésekben oldalanként csak egyetlen utas ülhet – így máris látványosan és érezhetően megnő a rendelkezésre álló tér.

Ellátás: Felszállás előtt üdítő érkezik, majd az utazómagasság elérése után szinte azonnal jön ebédünk, amely alaposan felülmúlja várakozásainkat. A csirke omlós és ízletes, a péksütemény friss, a desszert pedig azért finom, mert óvatosan adagolták hozzá a cukrot. (Visszafele hasonló dicsérő szavak illetik a lazacot is). A menüt egyébként kinyomtatva meg is kapjuk, és a hozzá járó itallapról borokat, söröket, rövideket, üdítőket rendelhetünk.

Megérkezés: A rigai repülőtér viszonylag kicsi, eltévedni lehetetlen, és a kijáratig sem kell sokat sétálni. És mivel a városhoz is közel fekszik, földet érés után nagyjából fél órával már belvárosi szállodánkkal ismerkedtünk.

90%
Awesome
  • Design
Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.