Budapest Airport 2024

700 millió eurós fejlesztési csomagot hagyott jóvá a Budapest Airport a 2019-2024-es időszakra.

700 millió eurós fejlesztési csomagot hagyott jóvá a Budapest Airport a 2019-2024-es időszakra, melyről Saly Sándor, Budapest Airport járatfejlesztési menedzsere számolt be a TAP Air Portugal légitársasággal közös rendezvényen.

A repülőtéren 2018-ban az utasforgalom rekordot döntött, és 1,8 milliós növekedéssel elérte a 14,9 milliót, a cargo forgalom 15%-os bővüléssel 160 ezer tonna volt, és 105 ezer fel- és leszállást regisztráltak, ez szintén 12%-os növekedés.Budapestről 48 ország 134 repülőtere érhető el 45 menetrendi légitársasággal.

A repülőtér újabb jelentős fejlesztési csomagot jelentett be. Az ibis Styles Budapest Airport hotel foglaltsági eredményei kiválóak, felmerült a hotel bővítése. A Pier B szeptemberben elkészült. Hamarosan átadják az új utasátvilágítási csatornát, megújulnak a mosdók, lounge-ok, közös terek. Megépül a Cargo City, az új parkolóház, illetve új terminálkoncepciót dolgoznak ki. Közbeszerzési eljárás alatt van már egy új közlekedési csomópont kialakítása, amely egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a repülőtér megközelítését, illetve új pierek is épülnek. Megkezdődik a Terminal 3 építése, ami két ütemben valósul meg. Az első ütem 2022-re fejeződik be új pierekkel, low cost pier is létesül.

2019-ben az új desztinációk száma várhatóan tovább bővül. A LOT februártól naponta kétszer repül a London City repülőtérre, a Transavia nantes-i járatot nyit, a Ryanair pedig Corkba, a szardíniai Cagliariba, Bariba és Sevillába is repül 2019 nyarán, míg a China Eastern várhatóan új Sanghaj-Budapest járatot indít júniustól. A nem-schengeni forgalom részaránya 2018-ban 35%-ról 37%-ra nőtt Budapesten, így a nem-schengeni járatokat kiszolgáló B utasmóló megnyitása kifejezetten időszerű volt.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.