Búcsúzik a legendás Boeing 747-es

Az Air France 2016. január 14-én különleges élményt kínál az utasainak Franciaország fölött.

Több mint 45 éve indult az első Jumbo Jet Párizsból New Yorkba. Az ikonikus repülőgépet jövőre kivonják a forgalomból, így a francia légitársaság egy felejthetetlen búcsújárattal tiszteleg a Boeing 747-es előtt.

Az AF747-es járat 11.30-kor indul a különleges utazásra a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről. A fedélzeten minden utas a Business osztály ebédjét és pezsgőjét élvezheti, miközben érdekességeket hallgathatnak Franciaország történelméről és legendás mérföldköveiről. Érkezéskor a járat utasai részt vehetnek a légitársaság karbantartási workshopján és koccinthatnak a repülőgép alatt.

A hetvenes évek elején a Boeing 747-es forradalmasította a légiközlekedést. A repülőn való utazás a gépnek köszönhetően még szélesebb körben terjedt el, és új időszakot nyitott a turizmusban, és az áruszállításban egyaránt, hiszen a gép akár 122 tonna szállítására is képes volt.

Az Air France a típust a hosszú távú flotta zászlóshajójaként használta, legtöbb célállomását a Jumbo szolgálta ki.

Ezzel egy időben az Air France a kabinokban is újításokat vetett be. Az 500 utast elbíró gép lehetővé tette, hogy az utasok több figyelmet kapjanak, ennek köszönhetően a fedélzeti szolgáltatásokat is magasabb színvonalra emelték. A fedélzeti menüket olyan híres francia szakácsok állították össze, mint Paul Bocuse, Gaston Lenôtre és Pierre Troisgros. Emellett a kabin enteriőrért Pierre Gautier-Delaye felelt, aki az optimális kényelemre összpontosított a design kialakításakor.

 

A Jumbóktól a 65 Boeing 777-es gép veszi át a hosszú távú járatok kiszolgálását, amelyek már az új kabinokkal felszereltek: dizájner lakosztályok a La Première kabinban, felhők közti selyemgubók a Businessen és újratervezett ülések a Premium Economy és Economy osztályokon.

Az Air France a korszak lezárásaként bemutatja új történelmi weboldalát a http://airfrancelasaga.com címen, ahol a fuvarozó élményekkel teli múltjába viszi a látogatót videókkal és képekkel, amelyeken a flottát, a hálózatot és az utasokkal való szoros kapcsolatot idézi fel.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.