Brit üzemelési engedélyt kér a Wizz Air

A Wizz Air benyújtotta brit üzemelési engedélyre vonatkozó kérelmét, hogy a Brexit után is zavartalanul működhessen Nagy-Britanniában.

Pozitív elbírálás esetén azt tervezi a cég, hogy 2018 márciusában indítja el első brit járatait, ehhez több repülőgépét is brit lajstromba veszi.

A légitársaság tájékoztatása szerint a légijármű üzembentartói (AOC) és üzemelési engedély (OL) megszerzését az Egyesült Királyság Polgári Közlekedési Hatóságától (CAA) kérték.

A Wizz Airnek 27 bázisa van, köztük az Egyesült Királyságban is, azonban Airbus A320-as típuscsaládba tartozó repülőgépeinek mindegyike magyar lajstromban van, mivel ezeket a gépeket a Wizz Air Hungary üzemelteti.

Emellett a szintén magyar vállalat üzemeltetésében lévő London–Luton bázis is átkerül a brit céghez, ebből a központból fogják üzemeltetni a brit járatokat. Az üzem indításához több mint száz új munkavállalót vesznek fel. Azokat a járatokat, amelyeket a brit leányvállalat nem vesz át, a magyar cég üzemelteti tovább.

A brit üzemelési engedély a Brexit után is biztosítja a légitársaság folyamatos és zavartalan működését a brit piacon

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a bejelentésről azt mondta, a kérelemmel újabb jelét adták a brit piac iránti elköteleződésüknek. Az üzemfejlesztés természetes folyamatának minősítette a helyi üzemelési engedélyek beszerzését. Megjegyezte, hogy a brit üzemelési engedély a Brexit után is biztosítja a légitársaság folyamatos és zavartalan üzemelését.

Az elmúlt egy évben a Wizz Air a brit piacon 7 millió utast szállított, 14 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.