Bővülhet a sármelléki repülőtér kínálata

Teljesíti idei terveit, jövőre pedig újabb kelet- és nyugat-európai célpontokkal bővülhet a sármelléki repülőtér kínálata – tájékoztatta a Hévíz-Balaton Airport Kft. vezetője az MTI-t.

Benkő Attila, a hévízi önkormányzat tulajdonában lévő társaság ügyvezetője elmondta: a tavalyi, 13,7 ezres forgalom után idén 25 ezer utazó indulását és érkezését tervezték Sármelléken, ahol mostanáig 24,5 ezer utas fordult meg. December utolsó napjaiban még három – január első két hetére áthúzódóan összesen tíz – orosz chartergép érkezik a pravoszláv karácsony idejére.

Az idei év utasforgalmának több mint 10 ezres bővülése legnagyobb részt az orosz vendégek gyarapodásának köszönhető – idén először menetrend szerinti járatot indított az Air Baltic Rigából, illetve Moszkvából áprilistól rendszeressé váltak a chartergépek.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere (azt mondta: utazási irodákkal együttműködve új svájci és norvég, valamint cseh és lengyel charterek közlekedtetéséről tárgyalnak, de a Wizz Airrel is egyeztetnek egy londoni célpontról, amely reményeik szerint a gyógyászati és a fogászati turizmus érdekében hozhat új vendégeket Nagy-Britanniából.

Az Air Baltic-kal három évre kötött szerződés értelmében jövőre nagyobb gépek és sűrűbben is érkezhetnek Lettországból, ehhez az észt, a lett és a finn piacokon indítanak népszerűsítő kampányt. Tervezik azt is, hogy közös marketingakcióval a Baltikumból fiatalokat hoznának a nyári balatoni zenei fesztiválokra.

A nagy sikerrel elindult moszkvai járatok engedélyeztetési folyamata ott tart, hogy a charterekből jövő tavasszal várhatóan menetrend szerinti járatok válnak. A német PA Touristik jóvoltából – amely a hévízi Mutsch Ungarn Reisennel másfél évtizede köt össze német nagyvárosokat Sármellékkel – a svájci Bázel is az új repülési célpontok között szerepel jövőre.

Az üzemeltető tervei szerint 2014-ben 15-20 százalékkal bővülhet a Hévíz-Balaton Airport utasforgalma, ezt a repülési szezon széthúzásával és újabb járatok beindításával szeretnék elérni.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.