Bővüléssel zárták az évet Európa legnagyobb diszkont légitársaságai

Az utasforgalom bővülésével zárták 2015-öt Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, a Ryanair utasszáma átlépte a 100 milliót – derül ki a légitársaságok decemberi utasforgalmi statisztikáiból.

A Ryanair decemberben 7,5 millió utast fuvarozott, amely 25 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában mért 6 milliót, a járatok kihasználtsága pedig 3 százalékponttal 91 százalékra javult. Az ír diszkont légicég éves gördülő utasforgalma 101,4 millióra nőtt, ezzel a Ryanair lett az első légitársaság a világon, amely nemzetközi forgalomban elérte a 100 milliós utasforgalmat.

Az angol easyJet 4,6 millióról 4,8 millióra növelte utasforgalmát decemberben az előző évhez viszonyítva, ez 4,6 százaléknak felel meg. A társaság járatainak kihasználtsága azonban hosszú idő után csökkent, 1,8 százalékponttal 86,6 százalékra mérséklődött ez a mutató.

A Wizz Air a 2014 decemberi 1,2 millióról 1,5 millióra növelte utasai számát, és nőtt a járatok töltöttsége is, 0,8 százalékponttal 85,1 százalékra javult a kihasználtság. A légitársaság 12 havi gördülő adatot nem adott meg.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.