Bővülés és fejlesztések a Lufthansánál

Tovább növekszik a Lufthansa Magyarországon: az év első kilenc hónapjában két százalékkal több jegyet adott el a csoport hat légitársasága.

Ezzel párhuzamosan a Lufthansa, a SWISS International Air Lines, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines és a Eurowings több utast is szállított a Budapestre, illetve áprilistól már Debrecenbe tartó, vagy onnan induló járatain: szeptemberig bezárólag több mint 1 360 000 utazó választotta a csoport járatait.

“A Lufthansa Csoport 14 ország több mint 30 repülőterére üzemeltet járatokat Közép-Kelet Európában. Utaslétszámunk és jegyértékesítési növekedésünk Magyarországot a legfontosabb piacaink közé emeli” – mondta Ofer Kisch, a LufthansaCsoport közép-kelet európai értékesítési vezetője.

A Lufthansa Csoport az egyetlen, amely Magyarország mindhárom repülőterére közlekedtet járatokat, hiszen a budapesti és a debreceni légikikötő mellett a Hévíz-Balaton repülőtérre is  chartereivel lehet eljutni Németországból. Az idei szezonban ezen az útvonalon 4%-kal volt magasabb az utasforgalom.

A 2016-os év eddigi részében a csoport magyarországi kínálata is jelentősen bővült: több mint 9%-kal magasabb kapacitás állt az utasok rendelkezésére a nyári menetrend alatt.

 

A legnépszerűbb úti célok

A magyarok utazási kedvének növekedését jól mutatja, hogy az Észak-Amerikába tartó járatokra több mint 10%-kal több jegyet adott el Magyarországon a csoport, mint egy évvel korábban – kiemelkedő az első osztály kétszámjegyű növekedése, de egyre több utas választja a Lufthansa Premium Economy osztályt is: ide háromszor több jegy fogyott. „A magyarok kedvenc úti céljai New York, Miami és Los Angeles, és Észak-Amerika felé tízből közel négy utas a csoport járatait választja. És főleg az üzleti utasok számára jelent előnyt, hogy a Budapest és New York között közlekedő négy legrövidebb menetidejű járat közül hármat a Lufthansa Csoport légitársaságai üzemeltetnek” – mondta Antal Gábor, a Lufthansa magyarországi igazgatója.

A Dél-Amerikába tartó járatokon a legtöbb utas Mexikóvárosba, Rio de Janeiróba és Sao Paulóba utazott, a legnagyobb növekedés Cancún és Havanna felé mutatkozott. Ugyancsak jelentős volt a növekedés a Malé és Mauritius felé indított járatokon.

Az afrikai úti célok közül Johannesburg, Kairó és Algír, míg Ázsia felé Tokió, Sanghaj, Peking, Delhi és Szöul voltak a legkedveltebb célállomások, a legnagyobb növekedés pedig Sanghaj és Hongkong felé volt tapasztalható.

Európán belül a gyűjtő-elosztó repülőterek mellett a legtöbb utas Szófiába, Barcelonába és Genfbe repült a csoporttal, emellett jelentős nőtt a Portóba és Lyonba utazók száma is.

 

Jobb csatlakozás Debrecenből

A Lufthansa München – Debrecen járata 2016. április 11-étől közlekedik hetente három alkalommal a két város között. Szeptember 1-jétől a légitársaság módosította a járat menetrendjét, így Münchenből 11:00 órakor száll fel a Bombardier CRJ 900-as gép, majd 12:35-kor landol Debrecenben, ahonnan 13:15-kor indul vissza és 14:55-kor száll le a bajor főváros repülőterén.

„Az új menetrend révén nem csupán a német városokból Münchenbe érkező Lufthansa-járatok utasai szállhatnak át a Debrecenbe induló gépre, hanem a 23, Münchenben landoló interkontinentális járat utasai is ideális összeköttetéshez jutnak a debreceni járaton keresztül Kelet-Európa számos városába. Aki pedig Debrecenből repül Münchenbe, az 16 transzatlanti járatra szállhat át még aznap, köztük a Newark, Washington, Chicago, Tokió, San Francisco, Szöul, Montréal, Boston, Peking és Hongkong felé induló gépekre” – mondta Ofer Kisch.

A szeptemberi menetrend érezhetően növelte a járat kapacitáskihasználtságát és az átszálló utasok számát, a debreceni járat utasainak közel hatoda Észak-Amerikába repül tovább. A kedvezőbb menetrend mellé rendkívül versenyképes árakat is kínál a Lufthansa.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.